Things to Do , Τι τρέχει στην Κύπρο

Πάφος 2017: Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης

Όλο το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων τουεπίσημουξεκινήματος

Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιανουαρίου 2017

Η Έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 εμπνέεται από τη μυθολογία με σκοπό να αναδείξει διαχρονικά την ιστορία, την πολιτιστική κληρονομιά, τη διαφορετικότητα, την πολυπολιτισμικότητα, φτάνοντας έως τον σύγχρονο πολιτισμό της Πάφου, της Κύπρου, της Ευρώπης. Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων τοποθετείται ο ιδρυτικός μύθος της γέννησης του Πάφου από την ένωση του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας∙ του δημιουργού και του έργου του, υπομνηματίζοντας έτσι ότι η Πάφος είναι η ίδια ένα έργο τέχνης.

Η διαδρομή της Πάφου στο χώρο και στο χρόνο, από τη μυθική ίδρυσή της μέχρι την επίσημη ανακήρυξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα του νησιού, ξεκινά από την καρδιά της πόλης, μπροστά από τα σχολεία και τα νεοκλασικά κτήρια του κέντρου.

Οι εκδηλώσεις της έναρξης, με δράσεις, θεάματα, εκθέσεις, μουσικές και προβολές τοποθετούνται σε ολόκληρη την πόλη και την μετατρέπουν σε «Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού».

Πέρα από τη φιλοσοφία του προγράμματος, η οποία αναδεικνύει τη μακρά παράδοση σε διοργανώσεις ανοικτού χώρου, το όραμα του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού επανατοποθετεί την Πάφο στο σταυροδρόμι ανάμεσα σε πολιτισμούς και ηπείρους ενώ συνάμα επαναπροσδιορίζει και αποκαλύπτει το κρυμμένο δυναμικό της πόλης και των κατοίκων της ως "εργοστασίου" καλλιτεχνικής παραγωγής και δημιουργίας.

Η έναρξη του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 περιλαμβάνει ένα πλούσιο διήμερο πολιτιστικών δράσεων με μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, εθελοντές, νέους και παιδιά από όλες τις κοινότητες της Κύπρου, την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και το Aarhus της Δανίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 28/1/2017

> 10:00 Περπατώντας στην Πόλη
Ενημερωτικό Κέντρο Πλατεία Κέννεντυ
Μια περιήγηση στην πόλη και τους κεντρικούς χώρους του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.

Σε διάφορα σημεία της πόλης κέντρα πληροφόρησης και εθελοντές ενημερώνουν για το πρόγραμμα του Πάφος2017. Δρώμενα, μουσικά γεγονότα και εκθέσεις δίνουν τον τόνο για μια διαφορετική χρονιά γεμάτη τέχνες, πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ, καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

> 10:45-14:15 Espresso Solo Espressivo: Μουσική στα Καφενεία
Πέντε ρεσιτάλ από πέντε σολίστ, οργανοπαίκτες και ερμηνευτές με έργα από το κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο σε χώρους καθημερινής συνάθροισης.
Συμμετέχουν:
Νικόλας Ευθυμίου βιόλα 10:45 -11:15 Vintage Art Café
Σάββας Χριστοδούλου φλάουτο 11:30-12:00 Ananas 8Bit Coffee
Τιμόθεος Στυλιανίδης κιθάρα 12:15-12:45 Deloubak Espresso Cuisine Co.
Μιχάλης- Μάριος Γεωργίου τραγούδι 13:00-13:30 Beanhaus Coffee Roasters
Χρυσόστομος Νεοφύτου βιολί 13:45-14:15 Let them Eat Cake

Το πρόγραμμα, σε καλλιτεχνική επιμέλεια και συντονισμό της Χριστίνας Αθηνοδώρου, περιλαμβάνει επιλεγμένα έργα των συνθετών Ανδρέα Γιαγκόπουλου, Άρτεμης Αϊφωτίτη, Βύρωνα Αθηνοδώρου, Γεωργίας Νικολάου, Γιώργου Κάρβελλου, Μαρίας Ανδρέου, Μαρίας Καουτζάνη, Ράνιας Χρυσοστόμου, Τασούλας Χρίστου, Ευαγόρα Καραγιώργη και Γιώργου Χριστοφή, καθώς και άλλων Ευρωπαίων δημιουργών.

> 12:00 To A New World
Πλατεία Kennedy

Το Aarhus και η Πάφος, οι δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες του 2017, συνδέονται με μια σειρά κοινών καλλιτεχνικών έργων και δράσεων, κάνοντας αρχή με τις Εναρκτήριες Εκδηλώσεις τους. Το έργο του παγκοσμίως γνωστού Δανού συνθέτη Lars Møller γράφτηκε ειδικά για την εκδήλωση έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Aarhus2017. Ο συνθέτης εμπνέεται από τους σημερινούς Ταξιδιώτες του Κόσμου, τους Μετανάστες και παρουσιάζει το έργο του και στην Πάφο σε συνεργασία με την Ορχήστρα Τζαζ του Aarhus, την Χορωδία Concert Clemens και τη Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου.

Την Τζαζ Ορχήστρα Aarhus διευθύνει ο Lars Møller.

Συμμετέχουν η Concert Clemens σε διδασκαλία Carsten Seyer Hansen και η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου σε διδασκαλία: Ισαβέλλα Χριστοφίδου.

> 17:00 Πλάνητες *
Παλιά Ηλεκτρική/ Οικία Shelley

Πρόκειται για ένα διεθνές εικαστικό και ερευνητικό εγχείρημα με τη συμμετοχή γνωστών εικαστικών από την Πάφο, την Κύπρο και τη λεκάνη της Μεσογείου. Πλάνητες είναι οι περιπλανώμενοι, άρα οι Ταξιδιώτες του Κόσμου από τον Αγαπήνορα μέχρι τον Απόστολο Παύλο, τον Άγιο Νεόφυτο και βέβαια την Αφροδίτη, αλλά και οι πρόσφυγες διαχρονικά έως τους σημερινούς μετανάστες. Η έκθεση ξεκινά από την Παλιά Ηλεκτρική και εκτείνεται στην Οικία της οδού Shelley σε μια εναλλακτική περιήγηση στον αστικό ιστό της πόλης. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Rosa Barba, Inal Bilsel, Andrea Bruno, Banu Cennetoğlu, Ναταλί Γιαξή, Χάρις Επαμεινώνδα, Ben Evans και Άλκης Χατζηανδρέου, Elizabeth Hoak-Doering, Ελένη Καμμά, Nurtane Karagil, Λητώ Κάττου, Μαριάννα Κωνσταντή, Μαρίνα Ξενοφώντος, Λευτέρης Ολύμπιος, Χριστόδουλος Παναγιώτου, Γιώργος Πέτρου, Re Aphrodite, Έφη Σαββίδη, Σωκράτης Σωκράτους, Λευτέρης Τάπας, Σάββας Χριστοδουλίδης, Μαριάννα Χριστοφίδου
Επιμέλεια: Έλενα Πάρπα
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017
(10:00- 19:00)

> 18:00 Είσοδος
Πλατεία Κωστή Παλαμά, Πλατεία Κέννεντυ και Λύκειο Α'

Χορωδίες από όλη την Κύπρο παρουσιάζονται στην έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Συμμετέχουν οι χορωδίες: Μουσικός Όμιλος Πάφου σε διεύθυνση Σωτήρη Καραγιώργη, Ορφέας σε διεύθυνση Πόλυ Χαραλάμπους Cyprus Art Music and Ballet School Choir σε διεύθυνση Turgay Hilmi, Orphean Singers σε διεύθυνση Γιάννη Χατζηλοϊζου, Amalgamation Choir σε διεύθυνση Βασιλικής Αναστασίου, Παιδική Χορωδία Δήμου Πάφου και Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου «Ευαγόρας Παλληκαρίδης» σε διεύθυνση Ζαχαρία Ευαγγέλου.

> 19:00 Τελετή Έναρξης
Πλατεία Δημαρχείου

Η τελετή έναρξης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 αναδεικνύει την ιστορία, την πολυπολιτισμικότητα και το σύγχρονο πολιτισμό της Πάφου ως αναπόσπαστο μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού πολιτισμού. Η τελετή σχεδιάστηκε και θα υλοποιηθεί από Δημιουργική Ομάδα Κύπριων καλλιτεχνών και διανοουμένων, σε συνεργασία με την ομάδα Walk the Plank .

Η τελετή είναι εμπνευσμένη από το μύθο της Πάφου, με αφετηρία και αφηγηματικό άξονα τον ιδρυτικό μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας.

Στο πλαίσιο της τελετής, πέρα από την αναφορά στη γένεση της Πάφου, η δραματουργική παρουσίαση αναδεικνύει κεντρικές έννοιες του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού, όπως η δημιουργικότητα, η πρωτοτυπία, η καλλιτεχνική αριστεία αλλά και η διαπολιτισμικότητα, η διαφορετικότητα, καθώς και η ελπίδα για μια ενωμένη πατρίδα.

Νέοι, παιδιά και εθελοντές από όλη την Κύπρο ενώνονται με επαγγελματίες από ολόκληρο το νησί. Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι μουσικοί και τραγουδιστές ενώνουν τις φωνές τους με χορωδία και την ορχήστρα τζαζ από το Aarhus, την αδελφή Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Πρωτότυπες συνθέσεις, καθώς και διασκευές μουσικών έργων, χορογραφίες, κινούμενες εικόνες και προβολές, πλαισιώνουν ηθοποιούς, χορευτές, τραγουδιστές και εκατοντάδες παιδιά τα οποία διηγούνται την ιστορία της γέννησης της Πάφου και σηματοδοτούν την έναρξη του 2017 ως χρονιά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Liz Pugh
Δημιουργική Παραγωγή: John Wassell
Σύνθεση κειμένων /δραματοποίηση: Έφη Κυπριανίδου
Σύνθεση/ενορχήστρωση/επιμέλεια/συντονισμός: Χριστίνα Αθηνοδώρου
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Σκηνικά: Γιώργος Παπαδόπουλος
Χορογραφία/ Διδασκαλία: Ido Τadmor
Βοηθός χορογράφος/διδασκαλία: Jhonathan Hay Soutchy
Κοστούμια: Μιράντα Θεοδωρίδου
Σχεδιασμός εικαστικού περιβάλλοντος/3D Mapping: Βέρα Παπασταύρου, Κυριάκος Κουσουλίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Stephen Page

Παρουσιάζει η Αντωνία Χαραλάμπους

Συμμετέχουν:
Η Aarhus Jazz Orchestra σε διεύθυνση Lars Møller
Η χορωδία Concert Clemens σε διδασκαλία Carsten Seyer Hansen
Η Χορωδία Μουσικού Λυκείου Πάφου σε διδασκαλία Ισαβέλλας Χριστοφίδου
Η Φιλαρμονική Δήμου Πάφου σε διεύθυνση Ζαχαρίας Ευαγγέλου

Συμμετέχουν οι χορευτές:
Ελένη Νικολάου, Στέφανος Κωνσταντίνου, Βαλέρια Ντραπέλλα, ΜΙκαέλλα Μιχαήλ, Χριστιάννα Πλούταρχου, Ελένη Πέτρου, Ηλίας Σχοινάς, Ευτυχία Χαραλάμπους, Μιχάλης Σχινάς, Ygal Jerome Tsur, Neta Heinic, Yaacov Filtser, Or Elgarisi, Nimrod Poles, Adi Hanan και σπουδαστές Σχολών Χορού της Πάφου σε συντονισμό του Οργανισμού Dance Culture Πάφου.

Συμμετέχουν επί σκηνής ή/και στις ηχογραφήσεις που ακούγονται:
Ανδρέας Τσέλεπος, Φιλονίλα Χριστοφόρου, Νεοκλής Νεοκλέους (ηθοποιοί)
Μάριος Ανδρέου, Μαρία Ανδρέου, και Umut Albayrak (τραγούδι)
Σάββας Χριστοδούλου (φλάουτο)
Τα παιδιά Ερμίνα Καλογήρου, Κυριάκος Αναστασίου και Λένα Χαραλάμπους (τραγούδι)
Παιδιά του Θεατρικού Ινστιτούτου Πάφου
Παιδιά από Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάφου
Ηχογραφήσεις ηθοποιών-τραγουδιστών: Suite 16 Recording Studio. Ηχολήπτης: Ευθύβουλος Θεοχάρους
Μίξη Ήχου: Ανδρέας Γεωργαλλής - City Studios
Mastering: Lowland Mastering U.K. /Nigel Palmer
Σχεδιασμός Ήχου: Melvyn Coote

> 20:30 Μουσικές Γέφυρες σε Χρόνο και Χώρο
Πλατεία Δημαρχείου

Η τελετή έναρξης ολοκληρώνεται και τα φώτα στρέφονται στη σκηνή μιας διαφορετικής μουσικής συνάντησης καθώς ξεδιπλώνεται μια γιορτή με τραγούδια από πλήθος τόπων και καιρών, υμνώντας τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της δημιουργίας και το μυστήριο του κόσμου. Μαζί με μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών η Άλκηστις Πρωτοψάλτη και ο Δώρος Δημοσθένους τραγουδούν και γιορτάζουν την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στην Πάφο, το 2017.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017
Πλατεία Κέννεντυ

> 11:00 Περπατώντας στην Πόλη
Μια περιήγηση στην πόλη και τους κεντρικούς χώρους πραγματοποίησης των δράσεων του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017. Σε διάφορα σημεία της πόλης, κέντρα πληροφόρησης και εθελοντές ενημερώνουν για το πρόγραμμα του 2017. Δρώμενα, μουσικά γεγονότα και εκθέσεις δίνουν τον τόνο για μια χρονιά διαφορετική, γεμάτη τέχνες, πολιτιστικές δράσεις, φεστιβάλ, καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

> 12:00 Συνδέοντας το Aarhus και την Πάφο
Δημοτική Πινακοθήκη

Η Χορωδία του Μουσικού Λυκείου Πάφου, έχοντας ταξιδέψει για την αντίστοιχη τελετή έναρξης στην πόλη Aarhus της Δανίας στις 21 Ιανουαρίου, συνδέει με αυτή τη συναυλία τις δυο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης.

> 12:30 Μακρινή Χώρα *
Δημοτική Πινακοθήκη

Η βίντεο-εγκατάσταση «Μακρινή Χώρα» εστιάζει στη «μακρινή γη» της παιδικής ηλικίας και τις μνήμες του σώματος, καθώς και στη «μακρινή χώρα» των κοινών ελπίδων και ονείρων για το μέλλον. Το έργο είναι εμπνευσμένο από γραπτά του γνωστού Κύπριου ποιητή Taner Baybars (Plucked in a Far Off Land ), και από την έρευνα της ομάδας για την παιδική ηλικία πριν και μετά από το 1974. Τρεις γενιές Κυπρίων (και από τις δύο πλευρές της Νεκρής Ζώνης) συναντώνται για να μοιραστούν βιώματα στο πλαίσιο της εγκατάστασης. Η εγκατάσταση είναι αφιερωμένη στις δύο κοινότητες, καθώς και σε κάθε λαό ο οποίος ζει σε μια διαιρεμένη κοινωνία. Το έργο προσκαλεί τους επισκέπτες να βιώσουν την εγκατάσταση ως ένα ταξίδι διαμέσου τριών χώρων και τριών μερών αντίστοιχα και στο τέλος να καταγράψουν ένα δικό τους βίωμα και μια ευχή για το μέλλον.

Το έργο υλοποιήθηκε από την ομάδα Echo Arts, σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε από τους Αριάνα Οικονόμου, Gurgenc Korkmazel, Dorinda Hulton και Peter Hulton. Τη μουσική συνέθεσε ο Λάρκος Λάρκου.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017
(10:00 -19:00)

> 15:00 Σύνολο Κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων *
Γκαλερύ Εν Πλω

Το σύνολο κρουστών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου αποτελείται από παιδιά-μέλη της Ορχήστρας καθώς και από μέλη της μουσικής σχολής της Ορχήστρας.

> 15:00 Μυθολογίες μιας Αρχής *
Γκαλερύ Εν Πλω

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης τιμά τους συνδεδεμένους με την Πάφο εικαστικούς δημιουργούς, οι οποίοι διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο έχοντας διαμορφώσει ένα εικαστικό, κυρίως ζωγραφικό, ρεύμα. Οι ζωγράφοι Στας Παράσχος, Κώστας Οικονόμου, Ανδρέας Χαραλαμπίδης, Γιώργος Κοτσώνης, Χρίστος Χρίστου και Χρίστος Φουκαράς, καθώς και οι γλύπτες Άντης Χατζηαδάμος και Κύπρος Περδίος, επηρέασαν και εμπλούτισαν όσο λίγοι την εικαστική δημιουργία στον τόπο μας, αφομοιώνοντας στα έργα τους, με τρόπο άκρως δημιουργικό, επιρροές από όλο τον κόσμο. Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Εσπερία Ιλιάδου-Suppiej.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2017
(10:00 -19:00)

> 15:30 Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το μέλλον *
Κάστρο Πάφου

Μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου έλληνα δημιουργού που προσφέρει μια ανέκδοτη αφήγηση για την καλλιτεχνική πορεία του Μιχάλη Κακογιάννη, δίνοντας έμφαση στα μεγάλα έργα του αλλά και στις μικρές στιγμές της καθημερινότητας της εργασίας του.

Οι ανέκδοτες φωτογραφίες σε νέες εκτυπώσεις και επιμέλεια του βραβευμένου με 1ο Παγκόσμιο Βραβείο φωτογραφίας, Ιταλού καλλιτέχνη Antonio Manta, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Urbino ISIA, προέρχονται από το προσωπικό αρχείο του μεγάλου δημιουργού και αποτελούν σημαντικά τεκμήρια για την ιστορία του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κινηματογράφου. Με τη συνεργασία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα.
Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2017
(10:00 -19:00)

> 18:00 Πυρκαγιές
Γήπεδο Αποστόλου Παύλου

Το έργο του Ουαζντί Μουαουάντ παρουσιάζεται από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, σε μια παράσταση εμπνευσμένη από το Ανοικτό Εργοστάσιο Πολιτισμού, καθώς η πλοκή διαδραματίζεται σε ένα χώρο στάθμευσης μέσω τριών διαστάσεων, αυτών της live performance, του ραδιοφωνικού έργου και του 'drive in theatre'. Ο υπαίθριος σκηνικός χώρος θα οριοθετηθεί από τους θεατές, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν την παράσταση μέσα από τα αυτοκίνητά τους έχοντας το ηχητικό περιβάλλον και τις φωνές των ηθοποιών να αναμεταδίδονται μέσω συγκεκριμένης ραδιοφωνικής συχνότητας, ενώ την ίδια ώρα θα το βλέπουν να ξεδιπλώνεται μπροστά τους.

Μια διαθήκη είναι η αφορμή για δύο νέους να ταξιδέψουν μέχρι τη Μέση Ανατολή και να αναζητήσουν τις ρίζες τους μετά τον θάνατο της μητέρας τους. Μέσα από αυτή τη περιπλάνηση θα ανακαλύψουν μυστικές πτυχές της ζωής της μητέρας τους και συνέπειες που της απέφερε ο εμφύλιος πόλεμος. Ένα έργο που αναφέρεται στην Ευρώπη όσο και στη Μέση Ανατολή, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία του σλόγκαν της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 Ενώνοντας Ηπείρους - Γεφυρώνοντας Πολιτισμούς.
Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Πάρις Ερωτοκρίτου
Σκηνικά: Γιώργος Γιάννου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Μουσική/ Μουσική Διδασκαλία: Βασιλική Αναστασίου
Σχεδιασμός Ηχοτοπίου: Γιάννης Χριστοφίδης
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μαρία Καρολίδου
Χορογραφία/Κίνηση: Αριάννα Μαρκουλλίδου
Διανομή: Νίκη Δραγούμη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Παναγιώτα Παπαγεωργίου, Μάνος Πετράκης, Στέφανος Πίττας, Ιωάννα Σιαφκάλη, Ανδρέας Τσέλεπος

> 20:30 Στη Γη της Αφροδίτης και του Πυγμαλίωνα
Γυμνάσιο Αποστόλου Παύλου

Ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2017, η Πάφος εορτάζει την έναρξη του θεσμού με μια συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, η οποία εστιάζει στους μύθους και θρύλους της περιοχής, αλλά και στη δική της θεά, την Αφροδίτη. Σε ένα μουσικό ταξίδι με σταθμούς την Αφροδίτη, τον Άδωνη, την Αροδαφνούσα, μέχρι το μύθο του Πυγμαλίωνα και της Γαλάτειας, που ενέπνευσαν πολλούς καλλιτέχνες. Η θεότητα, η ομορφιά και ο έρωτας βρίσκονται στο επίκεντρο της εναρκτήριας συναυλίας της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017.
T. Bateson: Dame Venus hence to Paphos go (ενορχήστρωση: Α. Μπαλτάς)
H. Desmarest : Pasacaille από την όπερα Vénus et Adonis
J. J. Cassanea de Mondonville : αποσπάσματα από την όπερα-μπαλέτο
Les fêtes de Paphos, έργο 10
Α. Μπαλτάς : Αροδαφνούσα - Φαντασία βασισμένη σε Κυπριακή Μεσαιωνική μελωδία για ορχήστρα
H. D. Ramenti : La Valse de Venus
F. von Suppe : Die schöne Galathée (Η ωραία Γαλάτεια): Εισαγωγή
F. Loewe: My Fair Lady - σουίτα (διασκ. R. Bennett)
Αφηγητής: Ανδρέας Τσέλεπος
Μαέστρος: Άλκης Μπαλτάς

*'Ωρες επίσημης ξενάγησης των εκθέσεων. Οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές κατα τη διάρκεια του διημέρου από τις 10:00 - 19:00

Πληροφορίες:
Είσοδος ελεύθερη
Περισσότερες πληροφορίες 26932017, info@pafos2017.eu www.pafos2017.eu
Κατά τη διάρκεια του διημέρου θα λειτουργούν ενημερωτικά κέντρα στην πλατεία Κέννεντυ, στο κέντρο της πόλης, στην οδός 25ης Μαρτίου και στην Πλατεία του Κάστρου.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close