Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Μεζές και μουσική στη νέα ταβέρνα της επ. Λευκωσίας

Η νέα ταβέρνα στην Αγία Βαρβάρα, ονομάζεται ‘Καράφα Μεζές’, γιατί σερβίρει κρασάκι στην καράφα που συνοδεύει τον μεζέ της

Δημοσιεύτηκε στις 14 Νοεμβρίου 2016

Ένα επιβλητικό αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίριο, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λευκωσία, κρύβει έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο, όπου η φίνα κουζίνα και το ζεστό καλωσόρισμα είναι σήμα κατατεθέν! Η νέα, φιλόξενη ταβέρνα στην Αγία Βαρβάρα, ονομάζεται 'Καράφα & Μεζές', γιατί σερβίρει κρασάκι στην καράφα που συνοδεύει τον εξαίσιο μεζέ της! Διαθέτει παραδοσιακά τζάκια, έχει αυλή με 3 διαζώματα και σιντριβάνι, και στους εξωτερικούς της χώρους περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και φοινικιές.

 

Είναι γενικότερα ένας χώρος που σε εμπνέει να κάτσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις καλό φαγητό και καλή μουσική! Το παραδοσιακό προσεγμένο φαγητό της ταβέρνας, φτιάχνεται με αγνά υλικά, υγιεινά και φεύγεις χορτάτος, αλλά όχι βαρυστομαχιασμένος! Χρεώνει 17 ευρώ το άτομο τον full μεζέ και Τετάρτη και Πέμπτη πληρώνεις 14 ευρώ το μικρό μεζέ, που είναι εξίσου χορταστικός.

Το χειμώνα απολαμβάνεις το τζάκι του και το καλοκαίρι την αυλή του. Σερβίρουν το χύμα κρασί σε καράφα γι' αυτό το ονομάζουν κι έτσι και σερβίρει φαγητά που σέβονται την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, διοργανώνει ζωντανές μουσικές βραδιές με λαϊκά, ελαφρολαϊκά ακούσματα και ανεβάζει τη διασκέδαση στα ύψη.

 

Ψήνουν νόστιμο σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο, παϊδάκια, και οι καραόλοι του είναι περιζήτητοι! Έχουν εποχιακά φαγητά, που αλλάζουν συνεχώς όπως, κολοκούδια με τα αυγά, μανιτάρια γεμιστά, κολοκάσι. Είναι όλα φρέσκα και η μαγείρισσα τα μαγειρεύει με τον δικό της μοναδικό τρόπο.

Το μαγαζί παράλληλα διοργανώνει πάρτι αρραβώνων, βαπτίσεων, bachelor parties και άλλες εκδηλώσεις.

Από τις 4 Δεκεμβρίου τις Κυριακές θα σερβίρει ατομικές μερίδες με παραδοσιακά εδέσματα όπως σούβλα, μακαρόνια του φούρνου και άλλες σπιτικές νοστιμιές.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close