Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Η νέα άφιξη που αγαπά το φαγητό στη λαδόκολλα

Το καινούργιο μεζεδοπωλείο της πόλης τα έχει όλα!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Νοεμβρίου 2016

Ο πολυχώρος του Μουσείου Θέασης έχει αλλάξει όνομα, κάνοντας επίσης διάφορες ανακατατάξεις στην ταυτότητά του. ‘Στη Λαδόκολλα’ λοιπόν, το καινούργιο ελληνικό μεζεδοπωλείο της Λάρνακας, θα απολαύσεις όλα τα γνωστά της ελληνικής ταβέρνας. Το καλοκαίρι το σκηνικό εστίασής σου θα στήνεται στην αναδιαμορφωμένη του αυλή, στον εξωτερικό χώρο, ενώ το χειμώνα το εν λόγω μεζεδοπωλείο μεταφέρεται στις αίθουσες όπου προηγουμένως στεγαζόταν η γκαλερί. 
 


 

Αυτό φυσικά δεν θα στερεί το δικαίωμα σε κάποιον να εκθέσει, αφού οι τοίχοι του θα συνεχίζουν να φιλοξενούν έργα για όποιον επιθυμεί να παρουσιάσει τη δουλειά του. Το Μουσείο Κουκουβάγιας που φιλοξενεί γύρω στα 7500 ομοιώματα κουκουβάγιας από ξύλο, αλάβαστρο, ασήμι και διάφορα άλλα υλικά, βρίσκεται εξίσου σε κοινή θέαση, ενώ οι καταπράσινοι κήποι του δίπλα στη βεράντα θα συνεχίσουν να ‘καλωσορίζουν’ διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές εκδηλώσεις. ‘Στη λαδόκολλα’ τα πάντα έρχονται σχεδόν πάνω σε ξύλινες σανίδες με λαδόκολλα. Το μενού περιλαμβάνει ζεστά και κρύα ορεκτικά, είδη σχάρας και διάφορα συνοδευτικά. 
 

 

Η ελληνική σαλάτα (€3.50) που παραγγείλαμε ήταν τραγανή και μυρωδάτη με τη σωστή ποσότητα dressing, ενώ η τυροκαυτερή (€1.20) και η μελιτζανοσαλάτα (€1.20) λίγο πιο καυτερή και σκορδάτη από ό,τι θα την ήθελα εγώ. Παραγγείλαμε επίσης χούμους, μόνο που δεν είχαν εκείνη τη βραδιά, έτσι πήραμε το λεμονάτο και ρευστό ταχίνι τους, που παρουσιάστηκε σε κομψό πήλινο μπολάκι. Οι ρεβιθοκεφτέδες (€3.90), αν και σφικτοί, μύριζαν όμορφα κύμινο, ενώ οι κολοκυθοκεφτέδες (€3.90) τους μας έκλεψαν την καρδιά με τα σωστά αρώματα και την αφράτη υφή τους. Αν παραγγείλεις φέτα σαγανάκι (€4.50) σε φύλλο κρούστας με μέλι, μπορείς να την απολαύσεις είτε τηγανιτή, είτε στη σχάρα. Εμείς την πήραμε στη σχάρα και μας άρεσε πολύ! 

 


 

Οι πατάτες λαδόκολλας (€3) ήταν φρεσκοτηγανισμένες και νόστιμες, το γεμιστό μπιφτέκι με τυρί (€1.50), ζουμερό και μυρωδάτο, και το κοτομπέικον (€1.90), δηλαδή σουβλάκι κοτόπουλο με μπέικον στα ενδιάμεσα, αποτελούσε ένα μυρωδάτο συνδυασμό που διατηρούσε το κοτόπουλο μαλακό. Το εκμέκ (€3.50) έφτασε στο τέλος για να μας αποθεώσει, με τη ζουμερή και σωστά δεμένη ζύμη, τη φρέσκια μυζήθρα και το γλυκό κεράσι από πάνω. Τόσο που πήραμε ακόμα ένα κομμάτι για το σπίτι. Η λαδόκολλα ‘σερβίρει’ επίσης τις Τετάρτες, Παρασκευές και Σάββατο ζωντανή μουσική με έντεχνα, ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα ακούσματα.  

 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close