Δημοσιεύτηκε στις 03 Νοεμβρίου 2016
Διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe, από το Σπίτι της Συνεργασίας στη Λευκωσία, μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου, 2016.
Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαμόρφωση νέων πολιτιστικών ταυτοτήτων. Ως μια σταθερά εξελισσόμενη διοργάνωση, βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας πρωτοποριακές και πειραματικές παραστάσεις από ολόκληρη την Κύπρο. Για πρώτη φορά συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ και καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.
Το φεστιβάλ Buffer Fringe δημιουργεί ένα χώρο που αμφισβητεί τα γεωγραφικά και καλλιτεχνικά όρια, ένα χώρο που γιορτάζει την καλλιτεχνική ρευστότητα. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να μεταμορφώσει φυσικούς και συμβολικούς χώρους στην πόλη, προκαλώντας το κοινό και τους καλλιτέχνες να βιώσουν τα όρια και τα περιθώρια στην καθημερινότητά τους.
Με την εισαγωγή νέων προοπτικών, το Buffer Fringe, επιζητεί, να θέσει σε κίνηση τη θετική αλλαγή στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία, σε ταλέντα από την Κύπρο και το εξωτερικό, να εκφράσουν όσα, συνήθως, μένουν ανείπωτα.
Το Σπίτι της Συνεργασίας μαζί με την καλλιτεχνική επιτροπή έχουν σκαρώσει ένα φεστιβάλ γεμάτο φρεσκάδα, με 8 διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών. Σε 3 μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις το κοινό θα μπορεί να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει τους καλλιτέχνες.
Συνοψίζοντας 3 ημέρες, 10 εξαιρετικές παραστάσεις και ένα φαντασμαγορικό καταληκτικό πάρτυ, όλα δωρεάν.

Ξεκινώντας με την εκδήλωση έναρξης στο Σπίτι της Συνεργασίας η σειρά των παραστάσεων σε διάφορους χώρους στην παλιά Λευκωσία είναι:
9 Νοεμβρίου, Σπίτι της Συνεργασίας, 20.30-21.30
Τη μέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ το Σπίτι της Συνεργασίας προσφέρει στους φίλους της τζαζ και όχι μόνο την ευκαιρία να απολαύσουν την καλλιτεχνική συνάντηση τζαμ με τους Duetrost, Λευτέρη Μουμτζής και Νιχάτ Ağdaç.
10 Νοεμβρίου, Ινστιτούτο Γκαίτε, 18.00-19.30
Island in the Sun - Μια οπτικο-ακουστική εγκατάσταση για τις κατακερματισμένες ζωές των μεταναστών.
10 Νοεμβρίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 20.00-21.15
A Man with a Suitcase - Ένα θέατρο σκιών αφηγείται το μυστηριώδες ταξίδι του χάρτινου ανθρώπου.
The More You Dance the More You Get - Μία σόλο παράσταση χορού που αποκαλύπτει την αντίληψη του σώματος ως προϊόν στη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών.
11 Νοεμβρίου, Bedestan, 19.15-21.40
pURe - Μία παράσταση σύγχρονου χορού που μεταφέρει το σώμα από το χώρο του συμβολικού στο χώρο των αναγκών, των επιθυμιών και των φαντασιώσεων.
SEAL - Μία παράσταση πολυμέσων που ιχνηλατεί το ταξίδι της ψυχής.
Ship of Fools_Ashore - Ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τους ήχους της Νεκρής Ζώνης.
12 Νοεμβρίου, Καστελιότισσα, 19.15-21.45
CYPRIOT BALL OF BODIES AND SOULS - Μια διαδραστική παράσταση όπου το κοινό δημιουργεί ήχο και κίνηση και γίνεται από θεατής, εκτελεστής.
NARcissus- Ένα έργο πειραματικού μουσικού θεάτρου.
Solo dell'Arte - Ένα έργο σύγχρονου θεάτρου με μάσκες.
12 Νοεμβρίου, Bandabuliya, 22.00-02.00
YOU ARE HERE... ELSEWHERE - Μία διαδραστική εγκατάσταση με φώτα σας μεταφέρει από μια διαδραστική παιδική χαρά σε ένα ολονύχτιο ξέφρενο πάρτυ λήξης με τους Inal Bilsel, Cotsios o Pikatillis, The mighty scoop, Pueblo Franco.

-
Home For Cooperation (H4C)
10 Νοεμβρίου - 12 Νοεμβρίου 2016
Σχετικά
Το αγαπημένο μας Fork Food Market επιστρέφει πιο γευστικό από ποτέ
Το αγαπημένο food market δίνει ξανά ραντεβού με το κοινό του
Παζαράκι βιβλίου για καλό σκοπό στη Λεμεσό
Μικρές αγορές, μεγάλη αγάπη για τα αδέσποτα ζώα
Πάσχα στο χωριό: Παραδοσιακά παιχνίδια γεμίζουν την πλατεία του Ομόδους
Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Ένα πασχαλινό παζαράκι βινυλίου έρχεται στη Λάρνακα
Εκεί που οι δίσκοι αλλάζουν χέρια και η μουσική γίνεται εμπειρία
Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Βάσα Κοιλανίου
Γιορτή με παράδοση, παιχνίδια και μουσική για όλη την οικογένεια
Πάσχα στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού
Παράδοση, παιχνίδι και κοινή γιορτή σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Πάσχα στον Πολύστυπο
Κατάνυξη, παράδοση και γιορτινές εκδηλώσεις σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Δευτέρα του Πάσχα στον Κόρνο
Παραδοσιακά παιχνίδια και τόμπολα σε ένα γιορτινό απόγευμα για όλη την οικογένεια
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: Πασχαλινές εκδηλώσεις και παράδοση σε 50 χωριά της Κύπρου
Οι πασχαλινές εκδηλώσεις σε κοινότητες και δήμους της Κύπρου ζωντανεύουν έθιμα, μουσικές, παιχνίδια και στιγμές αυθεντικής φιλοξενίας
Πασχαλινή μουσική βραδιά στο Μένοικο
Μια αξέχαστη βραδιά με τον Στέλιο Μαππούρα και εκλεκτούς καλλιτέχνες στην πλατεία του χωριού
Αχερίτου: Δευτέρα του Πάσχα με Γιάννη Μαργάρη και Μιχαέλα Θεοδώρου
Μουσική, χοροί και πασχαλινό γλέντι με αγαπημένους καλλιτέχνες
Πασχαλινό συναπάντημα στον όμορφο Δωρό
Εκεί που η παράδοση σμίγει με το σήμερα και η κοινότητα γίνεται μια μεγάλη παρέα