Δημοσιεύτηκε στις 25 Οκτωβρίου 2016
Από το χειμώνα του 2010 μέχρι και σήμερα ο θεσμός της εβδομάδας Ζιβανίας αποτελεί την καλύτερη ευακιρία για να επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα και γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, το Πελένδρι.
Το Πελένδρι, μας προσκαλεί λοιπόν και φέτος στο Φεστιβάλ Ζιβανίας, που οργανώνει για 6η συνεχή χρονιά, στις 12 και 13 Νοεμβρίου και μας υπόσχεται ένα διήμερο διασκέδασης με άφθονη κατανάλωση του κυπριακού νερού της ζωής, του παραδοσιακού αποστάγματος της Πιτσιλιάς, καθώς και παραδοσιακών εδεσμάτων.
Το Φεστιβάλ ξεκινά το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 15.00 με καζάνια να κάνουν απόσταξη σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού κοντά στις ταβέρνες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε φαγοπότι (στο χώρο της εκδήλωσης θα διατίθενται φαγητό και ποτό) και χορό!

Ταβέρνα "Συμπόσιο"
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12.00 συνεχίζουμε με την επιτόπια παρασκευή ζιβανίας και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους, όπως παλουζέ, και ετοιμαζόμαστε για χορό, μουσική, θέατρο (με θέμα τη ζιβανία), διαγωνισμούς, παζαράκι παραδοσιακών προϊόντων και άφθονη κατανάλωση ποτού και φαγητού!
Ακόμα και κοκτέιλ με ζιβανία θα μας φτιάξουν!
Για τους μικρούς μας φίλους θα έχουμε παιδική γωνιά και πολλές εκπλήξεις!
Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό, το οποίο χρονολογείται σαν οικισμός από τον Μεσαίωνα με πολλές εκδοχές για το όνομά του, να απολαύσουν το παραδοσιακό σπιτικό φαγητό στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια, να περπατήσουν στα πετρόκτιστα δρομάκια και να βιώσουν από πρώτο χέρι τη φιλοξενία των κατοίκων.

Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού
Παράλληλα θα πραγματοιούνται ξεναγήσεις στις δύο εκκλησίες του χωριού, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και την εκκλησία της Παναγίας Καθολικής, που αποτελούν αριστουργήματα πολιτιστικής κληρονομιάς για την Κύπρο.
Για αυτό προλάβετε να κάνετε τις κρατήσεις σας στα καταλύματα του χωριού και στις ταβέρνες για τις 12 και 13 Νοεμβρίου και σας υποσχόμαστε ένα μοναδικό διήμερο.
*Σημείωσε, τέλος, ότι Φεστιβάλ Ζιβανίας θα στηθεί και στην Άλωνα την Κυριακή 6 Νοεμβρίου.
Θα προσφέρεται επίσης μεταφορά των επισκεπτών με λεωφορεία
Από Λευκωσία: Αναχώρηση από το Κέντρο Χειροτεχνίας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στις 10:30π.μ. Επιστροφή στις 4.00μ.μ.. Για προκρατήσεις Τηλ. 22674264 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Λευκωσίας.
Από Λεμεσό: Αναχώρηση από Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ στην Γερμασόγεια την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016 στις 11.00π.μ. Επιστροφή 4.00μ.μ.. Για προκρατήσεις Τηλ. 25323211 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Γερμασόγειας).
Σχετικά
Το αγαπημένο μας Fork Food Market επιστρέφει πιο γευστικό από ποτέ
Το αγαπημένο food market δίνει ξανά ραντεβού με το κοινό του
Παζαράκι βιβλίου για καλό σκοπό στη Λεμεσό
Μικρές αγορές, μεγάλη αγάπη για τα αδέσποτα ζώα
Πάσχα στο χωριό: Παραδοσιακά παιχνίδια γεμίζουν την πλατεία του Ομόδους
Όλα όσα θα συμβούν στο χωριό
Ένα πασχαλινό παζαράκι βινυλίου έρχεται στη Λάρνακα
Εκεί που οι δίσκοι αλλάζουν χέρια και η μουσική γίνεται εμπειρία
Πασχαλινές εκδηλώσεις στη Βάσα Κοιλανίου
Γιορτή με παράδοση, παιχνίδια και μουσική για όλη την οικογένεια
Πάσχα στον Άγιο Αμβρόσιο Λεμεσού
Παράδοση, παιχνίδι και κοινή γιορτή σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Πάσχα στον Πολύστυπο
Κατάνυξη, παράδοση και γιορτινές εκδηλώσεις σε ένα αυθεντικό πασχαλινό σκηνικό
Δευτέρα του Πάσχα στον Κόρνο
Παραδοσιακά παιχνίδια και τόμπολα σε ένα γιορτινό απόγευμα για όλη την οικογένεια
ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ: Πασχαλινές εκδηλώσεις και παράδοση σε 50 χωριά της Κύπρου
Οι πασχαλινές εκδηλώσεις σε κοινότητες και δήμους της Κύπρου ζωντανεύουν έθιμα, μουσικές, παιχνίδια και στιγμές αυθεντικής φιλοξενίας
Πασχαλινή μουσική βραδιά στο Μένοικο
Μια αξέχαστη βραδιά με τον Στέλιο Μαππούρα και εκλεκτούς καλλιτέχνες στην πλατεία του χωριού
Αχερίτου: Δευτέρα του Πάσχα με Γιάννη Μαργάρη και Μιχαέλα Θεοδώρου
Μουσική, χοροί και πασχαλινό γλέντι με αγαπημένους καλλιτέχνες
Πασχαλινό συναπάντημα στον όμορφο Δωρό
Εκεί που η παράδοση σμίγει με το σήμερα και η κοινότητα γίνεται μια μεγάλη παρέα