Δημοσιεύτηκε στις 16 Ιανουαρίου 2017
Μπορεί η αγάπη να επιδράσει λυτρωτικά και να εναρμονίσει τις ψυχές των ανθρώπων; Ένα φιλί έχει άραγε τη δύναμη να αναιρέσει ένα μεγάλο κακό;
Τα ερωτήματα αυτά απαντώνται στο υπέροχο παραμύθι "Η Ωραία Κοιμωμένη" (1697) του σπουδαίου γάλλου παραμυθά Σαρλ Περώ, που ανεβάζει για τη φετινή σεζόν (2016-2017) το Θέατρο ΛΕΞΗ του Γιώργου Τσιάκκα. Με την ευφάνταστη σκηνοθεσία του Χρίστου Νικολάου και μέσα από τη φρέσκια και σύγχρονη διασκευή του Σταύρου Σταύρου ένα από τα διασημότερα παραμύθια όλων των εποχών μεταφέρεται ξανά στη σκηνή για να συναρπάσει μικρούς και μεγάλους -γιατί η δύναμη της αγάπης είναι υπόθεση όλων.
Η "Ωραία Κοιμωμένη", το διαχρονικό αυτό παραμύθι, εστιάζει στην αέναη σύγκρουση των δύο δυνάμεων, του καλού που αντιπροσωπεύει η γλυκιά νεράιδα και του κακού που αντιπροσωπεύει η θυμωμένη μάγισσα. Το έργο έχει προσαρμοστεί στη σημερινή εποχή και στον γνώριμο δικό μας «τόπο» χωρίς αυτό να αναιρεί ότι στη χώρα αυτή κατοικούν νεράιδες και πρίγκιπες και οι ιστορίες έχουν πάντα καλό τέλος.
Μια πανέμορφη Πριγκίπισσα, ένας επίμονος Πρίγκιπας και ένας ανατρεπτικός Βασιλιάς, συναντούν επί σκηνής τη γνωστή καλή Νεράιδα των παραμυθιών, την «απαραίτητη» κακιά μάγισσα, αλλά και μια κοσμική ντίβα που έρχεται να τους αλλάξει τη ζωή. Όλα μπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν το υπηρετικό προσωπικό του παλατιού (η ομιλητική οικονόμος Πόπη Μπακλαβά και ο πολυτάλαντος υπηρέτης Μάκης Μαρούλλης) βάζουν μπόλικο αλατοπίπερο στις ζωές των ηρώων! Ένα μιούζικαλ-κωμωδία, με πολύ γέλιο, τραγούδι, χορό και συγκινήσεις. Μια ιστορία με κινδύνους αλλά και θάρρος, που τελικά έχει αίσιο τέλος χάρη στη δύναμη της αγάπης.
Η ιστορία της πανέμορφης πριγκίπισσας Αυγής εκτυλίσσεται και ζωντανεύει μέσα από τη μουσική του Αντρέα Μιχαλόπουλου, τις μοναδικές χορογραφίες της Αντιγόνης Τασουρή που πλαισιώνονται από 9 επαγγελματίες χορευτές και τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια της Σωσάννας Τομάζου.
Στο ρόλο της Ωραίας πριγκίπισσας η Σαββίνα Γεωργίου, του πρίγκιπα ο Ανδρέας Κούτσουμπας, του Βασιλιά ο Παναγιώτης Κυριάκου, της μάγισσας η Στέλλα Φιλιππίδου, της νεράϊδας η Βασιλική Διαλυνά, ενώ στους ρόλους του υπηρετικού προσωπικού οι Ερμίνα Κυριαζή, Βασίλης Χαραλάμπους και Χρίστος Μάος.
-
Θέατρο Ριάλτο
29 Ιανουαρίου 2017
-
Δημοτικό Θέατρο Λατσιών
15 Οκτωβρίου - 11 Δεκεμβρίου 2016
Σχετικά
Η ποίηση της Κατερίνας Γώγου ζωντανεύει στη Μικρή Άρκτο
Η Αντωνία Χαραλάμπους και ο Γιώργος Καλογήρου παρουσιάζουν το μουσικοποιητικό δρώμενο «Κατερίνα Γώγου – Με λένε Οδύσσεια»
Η παράσταση «Ανακουτρεύκω» της Άντρεας Μαύρου, επιστρέφει
Νέος κύκλος παραστάσεων για τον θεατρικό μονόλογο 'Ανακουτρεύκω' σε σκηνοθεσία Άννας Γιαγκιώζη.
Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης έρχεται στην Κύπρο με το «Εκτός Ύλης Reloaded»
Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη, παρουσιάζεται σε Λεμεσό και Λευκωσία
17 θεατρικά ραντεβού στην Κύπρο αυτόν τον Οκτώβριο
Πρεμιέρες, αγαπημένες επαναλήψεις, κωμωδίες, μυστήριο και διεθνείς παραγωγές γεμίζουν τις σκηνές της Κύπρου αυτόν τον μήνα.
Το Θέατρο Διόνυσος ανεβάζει το έργο «Ένα ψέμα του μυαλού» του Σαμ Σιέπαρντ
Σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Χαραλαμπίδη
«Η Βασίλισσα του Χιονιού» φέρνει μια φιλία πιο δυνατή από τον χειμώνα στο Σατιρικό
Η Παιδική Σκηνή κάνει πρεμιέρα στις 4 Οκτωβρίου με μια μουσική παράσταση για όλη την οικογένεια, βασισμένη στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Η Κοκκινοσκουφίτσα ανεβαίνει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η παράσταση ανεβαίνει σε διασκευή Άνδρης Θεοδότου και σκηνοθεσία Φώτη Νικολάου
Μια νύκτα στον παράδεισο: O Λώρης Λοϊζίδης και η παρέα του, επιστρέφουν
Η παράσταση που αγαπήσατε επιστρέφει δυναμικά και ταξιδεύει ξανά σε όλες τις πόλεις της Κύπρου!
Η Δημοπρασία: Ο Αργύρης Μπακιρτζής δημοπράτης στο μονόπρακτο του Σταύρου Τσιώλη που έρχεται στην Κύπρο
Στην Κύπρο παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.
«The Effect» της Lucy Prebble στο Σατιρικό Θέατρο
Το Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο το έργο «The Effect» της βραβευμένης Βρετανίδας συγγραφέως Lucy Prebble, σε σκηνοθεσία Εβίτας Ιωάννου.
«Πλούτωνος 71»: Μια γειτονιά της Λάρνακας αφηγείται τις ιστορίες της σε κείμενο Κώστα Μαννούρη
Για τέσσερα βράδια, ο δρόμος μετατρέπεται σε ζωντανή σκηνή όπου η μουσική, το θέατρο και οι μνήμες των κατοίκων συναντιούνται
Η μεγάλη αναμέτρηση Φροστ–Νίξον ζωντανεύει στη σκηνή του ΘΟΚ
Η Νέα Σκηνή ΘΟΚ παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Πήτερ Μόργκαν «Φροστ/Νίξον», ένα καθηλωτικό πολιτικό δράμα που μεταφέρει στη σκηνή μία από τις πιο διάσημες τηλεοπτικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα