Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

7+1 μαγαζιά για υπέροχο παγωτό

Από τις πιο περίεργες και πρωτότυπες γεύσεις μέχρι τις πιο light και συνηθισμένες εκδοχές παγωτού

Δημοσιεύτηκε στις 05 Μαΐου 2017

Παγωτό παστελάκι; Αυθεντικό ιταλικό; Παγωτό που ξυπνά τις παιδικές μας αναμνήσεις; Σε αυτές τις παγωταρίες η κάθε μπάλα, έχει το δικό της ταμπεραμπέντο!

Παγωτό σουτζιούκο στο Gelato Mio
Με 34 περίεργες και πρωτότυπες γεύσεις παγωτού, όπως σουτζούκος, γαλακτομπούρεκο, γλυκό καρυδάκι, μπακλαβάς, μπουρέκια αναρής, μαχαλεπί με τριαντάφυλλο, παστελάκι, λουκουμάδες, κρέμα καραμελέ, κανταΐφι, μπίρας Carlsberg, φαρίν λακτέ, μπισκότα morning coffee αλλά και καρπούζι με χαλούμι, το Gelato Mio σίγουρα πρωτοτυπεί. Σπιτικό χειροποίητο παγωτό γεμάτο φαντασία αλλά και σπιτικά χειροποίητα χωνάκια με γεύση σοκολάτα και βανίλια υπόσχονται να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο φετινό μας καλοκαίρι.
Τιμή: 1.20 ευρώ η πρώτη μπάλα και 1 ευρώ οι υπόλοιπες.
(97777399) Σπύρου Αραούζου 21Α, παλιό λιμάνι Λεμεσού. Δ-Κ 08.00-02.00.

 

Η Ιταλία στο scoop από… Gellatiamo
Εδώ είναι το εργαστήρι, εδώ και το σημείο πώλησης. Ιταλικό παραδοσιακό παγωτό φτιαγμένο καθημερινά επί τόπου στο εργαστήρι του Gellatiamo, με αγνά υλικά και ποιοτικές πρώτες ύλες από Ιταλία. Τα παγωτά θα σε 'ταξιδέψουν' με γεύσεις όπως σορμπέ σοκολάτας με πλούσια γεύση μοσχομυρισμένου κακάο, σοκολάτα με ινδοκάρυδο, τιραμισού, μπανάνα με ακτινίδιο, αμαρένα, Ferrero Rocher, καρπούζι, παγωτά με φρούτα εποχής και άλλα. Αν είσαι φαν του κλασικού, δοκίμασε τις σταθερές αξίες, δηλαδή βανίλια, σοκολάτα, pistachio, φουντούκι, κεράσι, καφέ και στρατσιατέλα με κομματάκι σοκολάτας. Πώς λέμε το μικρό κουτί κρύβει μεγάλο δώρο; Έτσι και το Gellatiamo είναι μια μικρή παγωταρία, που κρύβει όμως μεγάλη απόλαυση.
Τιμή: Το μικρό μέγεθος 2 ευρώ, το μεσαίο 3 ευρώ και το μεγάλο 4 ευρώ.
(22755055) Ονασαγόρου 51, Λευκωσία, Δ-Κ 10.30-01.30.

 

 

Εκλεπτυσμένο παγωτό 'Kalopesas'
Ο patissier Μιχάλης Καλοπέσας έχει εντρυφήσει στο παγωτό και δίνει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα. Ένα εξειδικευμένο ψυγείο παγωτού με ρετρό εμφάνιση έφτασε από την Ιταλία ειδικά για τη συντήρηση των παγωτών Kalopesas. Αυθεντικές γεύσεις, με αγνά υλικά και φρέσκο γάλα αλλά και παγωτά σοκολάτα και βανίλια με στέβια. Δοκιμάσαμε παγωτό salted caramel και σοκολάτα που μας εντυπωσίασαν. Παγωτά που αφήνουν μία ευχάριστη επίγευση, καθόλου λιπαρότητα και κυρίως σε περίπτωση που το πάρεις στο σπίτι και το βάλεις στον καταψύκτη σου το παγωτό αυτό δεν γίνεται… πέτρα.
Τιμή: €1.00 η μπάλα
Chrysovalandou Bakery/Kalopesas (22819555) Λεωφόρος Λυκαβητού 2, Λευκωσία & Υπεραγορά Αλφαμέφα στην Έγκωμη.

 

Παγωτό… ρετρό από Regis
Με εξήντα δύο χρόνια εμπειρίας, τα παγωτά Regis δεν χρειάζονται συστάσεις. Το όνομα και μόνο φέρνει στη μνήμη τις υπέροχες γεύσεις που συμπληρώνουν το παζλ της παιδικής μας ηλικίας. Κάνοντας μια βόλτα στην οδό Λήδρας στην πρωτεύουσα, θα διαπιστώσεις ότι οι γεύσεις της Regis, στο νέο της κατάστημα, έχουν ξεπεράσει τις 40 σε παγωτό χύμα, ενώ τα χωνάκια φτιάχνονται επί τόπου. Όλα αυτά σε έναν πανέμορφο χώρο, με ρετρό στυλ.
Τιμές: Η μπάλα κοστίζει €0.70. Στο μικρό, μπαίνει μια, στο μεσαίο δύο και στο μεγάλο τρεις. Η τιμή του extra large (4 μπάλες) είναι €3.50 και περιλαμβάνει και το χειροποίητο χωνάκι που φτιάχνεται επί τόπου και το οποίο από μόνο του πωλείται 1 ευρώ.
(22 877930) Λήδρας 73, Λευκωσία, Δ-Κ 10.00-24.00.

Ligth & healthy από Ε. Πυργά
Τώρα θα μου πεις, όταν σκέφτεσαι το παγωτό, δεν σκέφτεσαι τη δίαιτα. Κι έτσι την παθαίνεις. Μην ανησυχείς όμως, η Ε. Πυργά, μια από τις παλαιότερες κυπριακές εταιρείες παγωτού στην Κύπρο, έχει φροντίσει για σένα. Έχουν δημιουργήσει μια καινούργια σειρά παγωτών με χαμηλά λιπαρά και φυσικό γλυκαντικό Stevia, ενισχύοντας ταυτόχρονα την καθημερινή σου διατροφή με 20γρ. πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας. Οι πρώτες ύλες του νέου light παγωτού είναι φυσικά… φυσικές.
Τιμές: €2.20 το μικρό ποτηράκι, €3.10 το μεγάλο.
Μία από τις πολλές παγωταρίες Ε. Πυργά στη Λεμεσό είναι και αυτή στην οδό Κρήτης 1Γ.
(25381555) Δ-Κ 10.00-24.00.

 

Γαλλικό ταπεραμέντο από Napolea Ice Cream
Μη σε νοιάζει που ο καυτός ήλιος του καλοκαιριού θα τσουρουφλίζει το κορμί σου. Φεύγοντας από την παραλία, είτε βρίσκεσαι Πρωταρά, Αγία Νάπα ή Μακένζι τρέξε στον Γάλλο, δηλαδή στα Napolea Ice Cream για υπέροχο γαλλικό σπιτικό παγωτό. Θα έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε φανταστικές γεύσεις όπως Ferrero Rocher, Cookies, Snickers, Oreo, Maltesers, Cheesecake, μαύρη σοκολάτα, γαλλική βανίλια, γιαούρτι με φρούτα του δάσους, τιραμισού, καφέ, μαστίχα και σορμπέ με διάφορα φρούτα όπως λεμόνι, φράουλα, μάνγκο, ράσμπερι, τριαντάφυλλο κ.λπ. Και όταν τα δοκιμάσεις, δεν θα μπορείς να σταματήσεις, αυτό σ' το εγγυόμαστε.
Τιμές: €1.30 η μπάλα και με το εκπτωτικό κουπόνι, €1.10.
Πέρα από τα μαγαζιά σε Αγία Νάπα και Πρωταρά, είναι και αυτό στη Λάρνακα.
(24620053) Παραλία Mackenzie, Λάρνακα. Δ-Παρ 14.00-23.00, Σ-Κ 14.00-24.00.

Λιώνει για σένα το… Melt. Creamery
Ένα θα σου πω… 'σορμπέ νεκταρίνι', 'κίτρινο σορμπέ' και άνθη πορτοκαλιάς παγωτό! Ψάξε τα, δοκίμασέ τα, ανακάλυψέ τα! Το Melt Creamery φτιάχνει μια σειρά από ποιοτικά, ευφάνταστα και πλούσια σε γεύση κυπριακά παγωτά, που γίνονται σε περιορισμένη ποσότητα!
(99257155/www.meltcreamery.com)

Παγωτό της… πλάκας από το Cold Stone Creamery
Η κρύα πλάκα κάνει όλη τη δουλειά! Και όλα όσα θα δεις στη βιτρίνα και θα διαλέξεις είναι φρεσκότατα, γιατί το παγωτό Cold Stone παρασκευάζεται καθημερινά! Τη νόστιμη αυτή, μυστική του συνταγή την απολαμβάνεις συνδυάζοντάς τη με φρούτα, γλυκά, ξηρούς καρπούς και brownies, προσφέροντάς σου μια μοναδική γευστική εμπειρία αυθεντικού παγωτού.
Cold Stone My Mall, KIOSK F/Λιμανάκι Πάφου, Λεωφ. Ποσειδώνος 162/ Πρωταράς 53, κατάστημα Α02/Λεωφόρος Μακαρίου δίπλα στην Pizza Hut, Αγία Νάπα.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close