Δημοσιεύτηκε στις 15 Απριλίου 2016
H Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης (World Art Day) καθιερώθηκε το 2012 από τον Διεθνή Οργανισμό Τέχνης (IAA) Έκτοτε, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του Λεονάρντο Ντα Βίντσι.
Το Ε.ΚΑ.Τ.Ε θέλοντας να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Τέχνης παρουσιάζει:
Open Studios
Τα Open Studios είναι μια εκδήλωση τέχνης που πραγματοποιείται πρώτη φορά στην πόλη της Λεμεσού, με επιμελητές τον Έυη Μιχαηλίδη και την Έλενα Κοτασβήλι.
Στα Open Studios συμμετέχουν πέρα των 30 καλλιτεχνών οι οποίοι ζουν και εργάζονται στη παλιά πόλη της Λεμεσού. Η εκδήλωση επιχειρεί να διερευνήσει τις υποδομές της πόλης μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας και κάλει τόσο τους καλλιτέχνες όσο και το κοινό σε ένα καλλιτεχνικό διάλογο.
Τα Open Studios θα διαρκέσουν από τις 15 έως 17 Απριλίου 2016.
love (IN) [dis]order
Το Beat Παζάρ παρουσιάζει το love (IN) [dis]order., μια επταήμερη εκδήλωση τέχνης την οποία επιμελείται η Σύλια Παναγιωτίδου.
Η Χριστίνα Γεωργίου, η Χριστίνα Παπακυριακού, ο Λούκας Ιωάννου, ο Μαρίνος Χούτρης και η Ρία Αλεξάνδρου καλούνται ουσιαστικά να δημιουργούν μέσα στον ίδιο χώρο (Beat Παζάρ) για τέσσερις μέρες ξεκινώντας από τις 11 Απριλίου, και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί και να έχει άμεση επαφή μαζί τους ενώ δουλεύουν.
Η έκθεση με τα τελικά έργα θα ανοίξει για το κοινό το βράδυ της 15ης Απριλίου, και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 17 του μηνός.
Video Art Exhibition
To Video Art Exhibition θα πραγματοποιηθεί στο Παλιό Ξυδάδικο, στο κέντρο της Λεμεσού, με επιμελήτρια την Κατίνα Κώστα.
Οι καλλιτέχνες που έχουν επιλεχθεί θα παρουσιάσουν τα Video Installation τους σε μια μονοήμερη έκθεση στις 15 Απριλίου 2016.
Surprise
Το Surprise είναι μία εικαστική εγκατάσταση της Έλενας Κοτασβήλι σε συνεργασία με την Φωτεινή Περδικάκη, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην 16η Πλατφόρμα Συγχρονού Χόρου Λεμεσού στο θέατρο Ριάλτο.
Η εγκατάσταση θα εκτεθεί στο Μόλο Λεμεσού, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου 2016.
Και στις άλλες πόλεις
Τα ανοιχτά εργαστήρια στη Λεμεσό είναι μόνο μια από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην παραλιακή πόλη, ενώ μία εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα και άλλη μία στη Λευκωσία.
Συγκεκριμένα:
Ομαδική Έκθεση Νέων Μελών – Λευκωσία
Πρόκειται για μια έκθεση που θα καθιερωθεί ως θεσμός: ένα κάλεσμα προς τα νεοεισερχόμενα μέλη του Επιμελητηρίου (2015-16). Η ομαδική έκθεση θα λάβει χώρα στο Οίκημα του Ε.ΚΑ.ΤΕ. στη Λευκωσία, θα ανοίξει την Παρασκευή 15 Απριλίου και θα διαρκέσει ένα μήνα, μέχρι τις 15/5/16.
Art in The Street –Λάρνακα
Τέλος το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου συνεργάζεται με τον Δήμο Λάρνακας και συνδιοργανώνουν με επιμελήτρια την Ανδρούλλα Αντωνιάδου την καθιερωμένη μέρα της τέχνης στους δρόμους της πόλης την Παρασκευή 15 Απριλίου.
Σχετικά
«Objects in the mirror may be closer than they appear»: Ένα νέο project έρχεται στην Παλιά Λευκωσία
Έρχεται και ανατρέπει τον τρόπο που συναντάμε την τέχνη
Ο Μαρίνος Καρτίκκης παρουσιάζει νέα έκθεση ζωγραφικής στην Αποκάλυψη
Η έκθεση αυτή με τίτλο “Εναλλακτική Πραγματικότητα”, αποτελεί και την έναρξη της νέας σεζόν στην γκαλερί Αποκάλυψη.
«Closely Observed»: Η ABR παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Milenko Stevanović στο IN TOTO
Τέσσερις πίνακες, δύο έργα χαρακτικής και ένα σχέδιο, φτιαγμένα μεταξύ 2021 και 2026, καταγράφουν τα πρώτα χρόνια της ζωής του Σέρβου καλλιτέχνη στην Κύπρο και μετατρέπουν την προσωπογραφία σε μια πράξη αμοιβαίας παρατήρησης
Τρεις σύγχρονοι καλλιτέχνες συναντιούνται στην έκθεση «Pulse»
Popup έκθεση στον εκθεσιακό χώρο Aphrodite Amathusia
Η έκθεση του Bill Viola στη Λεμεσό είναι από εκείνες τις εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις έστω μία φορά
Αν βρεθείς αυτό το διάστημα στη Λεμεσό, αξίζει να βάλεις την έκθεση στη λίστα σου
Η εικαστικός Μαρίνα Κασσιανίδου παρουσιάζει την εγκατάσταση «Aggregate»
Για την έκθεση «Aggregate», η Μαρίνα Κασσιανίδου εξετάζει τον ίδιο τον εκθεσιακό χώρο ως υλικό δημιουργίας και ως αρχιτεκτονικό και κοινωνικό αντικείμενο
ETKO Street Art Walk: Μία μοναδική βραδινή εμπειρία!
Το ETKO ανοίγει τη Συλλογή Street Art του στο κοινό για μια μοναδική βραδινή εμπειρία
Urban Kaleidoscope: Μια πολυδιάστατη εξερεύνηση της σύγχρονης αστικής ζωής
Η έκθεση Urban Kaleidoscope συγκεντρώνει έργα δέκα τοπικών και διεθνών καλλιτεχνών σε μια πολυδιάστατη παρουσίαση
«ΜΟΪΚΑΝΕΣ»: έκθεση φωτογραφίας του Νικόλα Λουκά στο Serena στον Πρωταρά
H έκθεση παρουσιάζει την τοπική κοινωνική πρακτική μέσα από μια ενιαία φωτογραφική έκθεση με installation
Συνεχίζεται η προσωρινή έκθεση στη Λεβέντειο Πινακοθήκη "Χριστόφορος Σάββα: Απλά – Περίπλοκα – Αόρατα: Ένα άγνωστο αρχείο"
Η έκθεση φωτίζει για πρώτη φορά ένα πολύτιμο και άγνωστο έως σήμερα αρχείο του Χριστόφορου Σάββα
Oι φωτογραφίες και τα κείμενα του Ανδρέα Γρηγορά στο Έρμα
Μία έκθεση με τίτλο “Φωτογραφίες Τζιαι Λέξεις ή το Αντίθετο”
Πάμε στο Πάρκο Σαλίνα στη Λάρνακα για την πρώτη εντυπωσιακή έκθεση έργων «The Archive» των φοιτητών του πανεπιστημίου UCLan Cyprus
Mε αφίσες, τυπογραφικές συνθέσεις, fashion collections, βίντεο, μικρού μήκους ταινίες, διαδραστικές ψηφιακές εφαρμογές και websites