Δημοσιεύτηκε στις 14 Απριλίου 2016
Με ένα πρόγραμμα 25 ταινιών μεγάλου μήκους, με σκηνοθέτες από πρωτοεμφανιζόμενους μέχρι 'βετεράνους', masterclasses από καταξιωμένους επαγγελματίες και διεθνείς προσωπικότητες αλλά και ένα πολύ δυνατό διαγωνιστικό πρόγραμμα, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ «Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2016» ετοιμάζεται για μια δυνατή έναρξη.
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και στον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας, στη Λευκωσία, ταυτόχρονα την Παρασκευή, 15 Απριλίου 2016 και ώρα 8μ.μ.
Στη Λεμεσό, οι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ελληνική ταινία 'Chevalier' της Αθηνάς Τσαγγάρη.
Η ταινία απέσπασε ανάμεσα σε άλλα το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λονδίνου (BFI London Film Festival), καθώς και Ειδική Μνεία της Επιτροπής 'Καρδιά του Σεράγεβο' για τις Καλύτερες Ανδρικές Ερμηνείες (ανδρικό καστ) (Sarajevo IFF 2015).
Πρόκειται για μια καυστική αλλά και τρυφερή σάτιρα για τη φιλοδοξία και την ανασφάλεια των ανδρών, την παράνοια του ανταγωνισμού και τη ματαιοδοξία της ανθρώπινης φύσης. Καθώς μια παρέα αντρών επιστρέφει από εκδρομή ψαρέματος σε ένα σκάφος, μια μηχανική βλάβη τους εγκλωβίζει στον Σαρωνικό, όπου θα σκοτώσουν την ώρα τους με ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι που ονομάζεται Chevalier. Το 'Chevalier' είναι διασκεδαστικό, μα και βαθιά ανταγωνιστικό. Κανείς δεν θα κατέβει από το σκάφος, αν δεν ανακηρυχθεί ο νικητής.
Στην προβολή στο Θέατρο Ριάλτο, θα παραστεί και ο κορυφαίος Έλληνας σταρ, Σάκης Ρουβάς, ο οποίος είναι ένας εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει πάρτυ στην Πλατεία Ηρώων με τον DJ Claudio και το «Nostalgia Soundtracks», μια επιλογή με μουσικές από τον κινηματογράφο.
Σχετικά

Netflix: Η ξέφρενη ζωή του Τσάρλι Σιν και οι νέες σειρές της εβδομάδας
Όλες οι νέες σειρές και οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στο Netflix αυτή την εβδομάδα

Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας: O Χρυσός Λέων στον Τζιμ Τζάρμους - Όλοι οι νικητές
Η ταινία «Father Mother Sister Brother» του Τζιμ Τζάρμους κέρδισε Χρυσό Λέοντα, ενώ ο Μπένι Σάφντι απέσπασε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Smashing Machine»

Το βράδυ της Κυριακής βλέπουμε σινεμά στην παραλία, κάτω από την πανσέληνο!
Πάρε μαξιλάρι και ζήσε τον κινηματογράφο κάτω από τα αστέρια!

Αλλαγή ταινιών προβολής στον δωρεάν Υπαίθριο Κινηματογράφο της πρωτεύουσας
Με pop corn και μπουκάλια νερού για όλους

4 νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι ανάλαφρες κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν ξανά με ιστορίες που αξίζει να δεις στη μεγάλη οθόνη

Το Θέατρο Ριάλτο επαναρχίζει με υπαίθριες προβολές
Ταινίες γεμάτες πρωτοτυπία, τρυφερότητα και χιούμορ που εστιάζουν στις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητα που τις χαρακτηρίζει σήμερα, θα μας προσφέρουν ευχάριστες κινηματογραφικές αποδράσεις

Υπαίθριος Κινηματογράφος στην καρδιά της πρωτεύουσας
Η μαγεία του σινεμά κάτω από τα αστέρια

Φεστιβάλ Βενετίας: Επτά λεπτά χειροκρότημα για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου
Η Έμμα Στόουν δάκρυσε από χαρά με τη θερμή ανταπόκριση του κοινού στην παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας.

Επίσημο τρέιλερ για το «Bugonia» του Γιώργου Λάνθιμου: Η ανατρεπτική εμφάνιση της Έμα Στόουν
Απόψε η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου φιλμ από τον Έλληνα σκηνοθέτη στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας

«Hamnet» με τον Πολ Μέσκαλ: Η άγνωστη ιστορία του Σαίξπηρ – Ο γιος του Άμνετ και ο Άμλετ
Το σενάριο της ταινίας που σκηνοθετεί η Κλόε Ζάο βασίζεται στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα της Ιρλανδής Μάγκι Ο′ Φάρελ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα. Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ.

Ο Νίκολας Κέιτζ σε τρέιλερ ταινίας τρόμου για την παιδική ηλικία του Χριστού
Το "The Carpenter's Son" εμπνέεται από το απόκρυφο «Ευαγγέλιο» του Θωμά

4 νέες ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες της Κύπρου
Από συγκλονιστικά δράματα μέχρι απολαυστικές κωμωδίες, οι κινηματογραφικές αίθουσες γεμίζουν με φρέσκες επιλογές για κάθε γούστο