6 April 2016
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Κάλεσμα των Μουσών

Μία εκδήλωση και μία έκθεση μουσικών οργάνων σε συνεργασία με την Ομάδα SEIKILO

Δημοσιεύτηκε στις 04 Απριλίου 2016

Τα τελευταία χρόνια η αρχαιοελληνική λύρα βιώνει μία πρωτοφανή διάδοση σε παγκόσμιο επίπεδο, με παραστάσεις και συναυλίες να δίνονται από την Ιαπωνία έως τον Καναδά και από τη Φινλανδία έως τη Χιλή. Στην εκδήλωση "Κάλεσμα των Μουσών" το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει από κοντά ανακατασκευές αρχαίων οργάνων που ταξιδεύουν σήμερα σε ολόκληρο τον κόσμο: λύρες (χέλυς και βάρβιτος), φόρμιγγες, κιθάρες, σαμβύκες και μπεντίρ. Οι ανακατασκευές σχεδιάστηκαν και κατασκευάζονται από την Οργανοποιία Αναστάσιος (www.luthieros.com) σε συνεργασία με τα 3D Εργαστήρια του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος (με έδρα τη Θεσσαλονίκη) (reverse engineering & 3D modelling) και τα Εργαστήρια Ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε. του Τμήματος Δημοσιογραφίας & Μ.Μ.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ηχητική ανάλυση). 

Μέσα στα πλαίσια της εκδήλωσης το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά, να αγγίξει και να παίξει με ανακατασκευές αρχαίων μουσικών οργάνων, να γνωρίσει τους ανθρώπους πίσω από το πρόγραμμα αυτό, να δει στιγμές από όλα τα στάδια ανάπτυξης και να ανακαλύψει πόσο εύκολο είναι κάποιος (με μηδαμινή ή βασική μουσική εκπαίδευση) να "εκφραστεί" παίζοντας με μία ‘αρχαία’ λύρα! 

Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθεί και σύντομη συναυλία κατά την οποία το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ακούσει την αρχαιότερη ολοκληρωμένη μελωδία της ανθρωπότητας που διασώζεται σήμερα (τον Επιτάφιο του Σείκιλου), άλλες σωζόμενες αρχαίες μελωδίες, καθώς και σύγχρονους αυτοσχεδιασμούς με τη συνοδεία 11χορδης λύρας (τύπου χέλυος), φωνής και ντουντούκ.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close