Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαρτίου 2016
Tο πρώτο Φεστιβάλ της ιστοσελίδας I love graphic www.ilovegraphic.net η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να λειτουργήσει ως παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των καλλιτεχνών και των ανθρώπων των Γραφικών Τεχνών και της Οπτικής Επικοινωνίας, προσφέροντας βήμα για να εκθέτουν τη δουλειά τους και να δημοσιοποιούν τις απόψεις τους, άρχισε να μετρά αντίστροφα.
Το μεγάλο στοίχημα είναι να φέρει σε επαφή το ευρύ κοινό με την Τέχνη της Οπτικής Επικοινωνίας, δημιουργώντας ένα ελεύθερο πεδίο έκφρασης και αλληλεπίδρασης γι' αυτό και γιορτάζοντας τα πρώτα της γενέθλια προσκαλεί τους φίλους της γραφιστικής αλλά και όσους ενδιαφέρονται να μάθουν γι' αυτήν, στις 29 Μαίου, στο Σκαλί Αγλαντζιάς.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα όπως και του Συμβουλίου Νεολαίας Αγλαντζιάς.
Στο πλαίσιό του πραγματοποιείται διαγωνισμός αφίσας και Motion Design. «Ζωγράφοι» της νέας τεχνολογίας, γραφίστες, εικονογράφοι, motion designers, καθώς και φοιτητές δημοσίων και ιδιωτικών πανεπιστημιακών σχολών κλήθηκαν να οπτικοποιήσουν την άποψή τους στο θέμα +κίνηση.
Τα καλύτερα από τα υποβληθέντα έργα, όπως θα τα κρίνει ειδική επιτροπή θα αποτελέσουν το υλικό για μια μεγάλη έκθεση η οποία θα εγκαινιαστεί στο πλαίσιο του φεστιβάλ από το δήμαρχο Αγλαντζιάς.
Το Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης διαλέξεις, προβολή κινουμένων γραφικών από το International Motion Festival-Cyprus και άλλα παράλληλα δρώμενα.
«Μαζί με το Philip De Castan, Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο» τιτλοφορείται η ομιλία του γνωστού γραφίστα Φίλιππου Ντε Καστάν ο οποίος «έγραψε ή καλύτερα σχεδίασε ιστορία στο χώρο».
«Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται» ένα θέμα το οποίο απασχολεί όσους ασχολούνται με το χώρο και ενδιαφέρει γενικότερα όλους, θα αναλύσει νομικός Μαρίνος Κλεάνθους.
"Αγάπα τον πλησίον σου" τιτλοφόρησε τη δική του ομιλία στο φεστιβάλ ο Γιάννης Καρλόπουλος, ο οποίος ξεκίνησε το ταξίδι του στη γραφιστική με τις σπουδές του στο Tμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Tεχνών κ΄ Kαλλιτεχνικών Σπουδών του TEI Aθήνας το 1984. Μεταξύ άλλων εργάστηκε στις γιγαντοαφίσσες κινηματογράφου και αγιογραφίες εκκλησιών, σχεδίασε βιβλία, περιοδικά, καταλόγους, εταιρικές ταυτότητες, καταστήματα, συσκευασίες.
Και σημειώνει: στις μέρες μας, το συναίσθημα της αγάπης προς αλλήλους και κατ' επέκτασιν προς τα έργα τους (στην περίπτωσή μας, προς το graphic design) φαντάζει παραπάνω από επίκαιρο και επιτακτικό.
Το πρόγραμμα του Ι LOVE GRAPHIC, του πρώτου φεστιβάλ γραφιστικής και οπτικής επικοινωνίας στην Κύπρο περιλαμβάνει:
2:30 - 3:30: εγγραφή
3:40 - 4:00: καλωσόρισμα από την ομάδα του i love graphic
4:00 - 4:30: Μαρίνος Κλεάνθους | Τι είναι τα πνευματικά δικαιώματα και πως κατοχυρώνονται.
4:40 - 5.20 «Μαζί με το Philip De Castan, Ένας από τους πρώτους γραφίστες στην Κύπρο»
Διάλειμμα για καφέ
6:00 - 6:30 Γιάννης Καρλόπουλος | Αγάπα τον πλησίον σου
7:30 Εγκαίνια έκθεσης αφίσας και motion design με θέμα "+Κινηση" από το δήμαρχό Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα.
Σχετικά
Week Agenda: 20 υπέροχες καλοκαιρινές προτάσεις για αυτή την εβδομάδα στην Κύπρο
Θέατρο, μουσική, θερινό σινεμά, φεστιβάλ και συναυλίες έρχονται για να μας δροσίσουν τις μέρες που έρχονται στο νησί
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Κάτω Πάφο
Τέσσερις καλοκαιρινές Κυριακές με παραδοσιακούς χορούς και μουσική, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Παράδοση» του Δήμου Πάφου.
Ο Άγιος Ιωάννης Πιτσιλιάς έφτιαξε πρόγραμμα για το καλοκαίρι
Ο Πολιτιστικός Αύγουστος επιστρέφει στο χωριό, με έναν μήνα γεμάτο εκδηλώσεις
Αποστολία Ζώη, Κωνσταντίνος Σερέτης και Κλεοπάτρα Τομπάζου τραγουδούν στο χωριό
Μαζί τους το Asmation Band Experienece
Το πιο κεφάτο Retro Party του καλοκαιριού έρχεται στην Πιτσιλιά
Μια βραδιά γεμάτη διαχρονικές επιτυχίες, χορό και καλοκαιρινή διάθεση.
Οι Sooshi Mango έρχονται στην Λευκωσία με το “The Home Made World Tour”
Το χιούμορ τους μιλά για οικογένειες, συνήθειες, κουζίνες, γειτονιές, υπερβολές και όλα εκείνα τα μικρά στοιχεία που κάνουν την καθημερινή ζωή αστεία
9 πολύ καλοί λόγοι για να πας στο Κοιλάνι την Κυριακή
Έχουμε πολύ καλούς λόγους για να πάμε στο Κοιλάνι την Κυριακή
Weekend Agenda: 35 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιούλη
Μουσική, θέατρο, φεστιβάλ και καλοκαιρινές εξορμήσεις γεμίζουν την πρώτη μεγάλη έξοδο του μήνα
Στο Άρσος μαθαίνουμε να φτιάχνουμε παλουζέ, σουτζιούκκο και κουλουρούθκια με έψημα
Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια κυπριακής γαστρονομικής παράδοσης ξεκινούν την Κυριακή 12 Ιουλίου, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να μάθουν, να δημιουργήσουν και να γευτούν.
Η Κυπερούντα ζει το πιο γεμάτο πολιτιστικό καλοκαίρι της χρονιάς – Δείτε όλο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Από μουσικές βραδιές και θεατρικές παραστάσεις μέχρι φεστιβάλ, πανηγύρια, αστρονομικές βραδιές και το 22ο Φεστιβάλ Μήλου, η Κυπερούντα υποδέχεται κατοίκους και επισκέπτες με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από τα τέλη Ιουνίου μέχρι τον Οκτώβριο.
Η κυπριακή παράδοση ζωντανεύει στην Αραδίππου με ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι
Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα «Νομάδες», παραδοσιακοί χοροί, αυθεντικές κυπριακές γεύσεις και το αγαπημένο έθιμο του «τριψίματος του πιπεριού» συνθέτουν μια γιορτή αφιερωμένη στην πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο απόλυτος οδηγός του Ιουλίου: 15 εκδηλώσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει να ζήσεις
Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, θερινό σινεμά, γαστρονομικές γιορτές και μεγάλες πολιτιστικές διοργανώσεις συνθέτουν τον απόλυτο οδηγό για τις πιο ξεχωριστές εξόδους του μήνα