Δημοσιεύτηκε στις 02 Μαρτίου 2016
Η «Ώρα της Γης» έχει καθοριστεί φέτος για τις 19 Μαρτίου 2016 στις 20.30-21.30. Το παγκόσμιο μήνυμα όπως έχει καθοριστεί από τους διοργανωτές της εκστρατείας είναι «Σε αυτή την ώρα της γης γυρνάμε τα φώτα στη δράση για το κλίμα». Μετά την παγκόσμια διάσκεψη στο Παρίσι για την Κλιματική Αλλαγή και τις συμφωνίες που υπογράφτηκαν από τους παγκόσμιους ηγέτες, γυρνάμε μέσω της εκστρατείας για την «Ώρα της Γης» όλα τα φώτα προς το κλίμα.
Η ομάδα για την «Ώρα της Γης Κύπρου» έχει καθορίσει ως εθνικό στόχο τη μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας. Από μελέτες που έχουν γίνει αποδείχτηκε ότι 100 δισεκατομμύρια τόνοι πλαστικού ρυπαίνουν τις θάλασσες μας και αποτελούν το 90% της θαλάσσιας ρύπανσης με όλες τις συνέπειες που μπορεί αυτό να προκαλεί. Επιπλέον, ένα εκατομμύριο θαλασσοπούλια πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις πλαστικές σακούλες, ενώ απειλούνται 267 είδη θαλάσσιων οργανισμών από την κατάποση πλαστικών σακουλιών. Σε πολλές χώρες έχει περιοριστεί νομοθετικά η χρήση της πλαστικής σακούλας και τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά.
Μέσα από δράσεις που θα καθοριστούν ενημερώνουμε για την σημασία της επαναχρησιμοποιημένης τσάντας και την αποφυγή στη χρήση της πλαστικής σακούλας. Έχει ήδη ξεκινήσει η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών με στόχο την παράδοση τους στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στην νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα για την Ώρα της Γης Κύπρου (www.earthhourcy.org) υπάρχουν στοιχεία για τις δράσεις που οργανώνονται στην Κύπρο καθώς και ο σύνδεσμος για συλλογή υπογραφών.
Επιπλέον, μέσα από την εκστρατεία δίνεται σε όλους η ευκαιρία να συμμετέχουν στη διάδοση των πιο πάνω μηνυμάτων αξιοποιώντας τη δύναμη που έχουν μέσω των κοινωνικών τους δικτύων με το μήνυμα «Σβήνουμε τα φώτα και ανάβουμε την κοινωνική μας δύναμη». Μέσα από τα εργαλεία που μας παρέχει το διαδίκτυο μπορούμε όλοι και όλες να συμμετέχουμε στην παγκόσμια δράση (#cyprusplasticfree, #changeclimatechange).
Η Ώρα της Γης είναι ένα μήνυμα ελπίδας και δράσης. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την αλλαγή για την κλιματική αλλαγή!
Σχετικά
Ένα πασχαλινό παραμύθι ζωντανεύει στη Λεμεσό
Το CYBERNESS επιστρέφει με ένα μαγικό Easter Market εμπνευσμένο από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, γεμάτο δημιουργικότητα, μουσική και εμπειρίες για μικρούς και μεγάλους.
25 υπέροχα πράγματα για να κάνεις στην Κύπρο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Μάρτη
Συναυλίες, θέατρο, stand-up comedy, φεστιβάλ, εκθέσεις και ξεχωριστές οικογενειακές εξόδοι γεμίζουν την Κύπρο με ιδέες για ένα τριήμερο γεμάτο εμπειρίες
Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων: Το Ballet Philippines των Φιλιππίνων ταξιδεύει στην Κύπρο
Η παράσταση είναι φτιαγμένη να την αγαπήσουν παιδιά από 4 ετών
Το πιο hot θέαμα της πόλης: Ένα τσίρκο που γεμίζει κάθε βράδυ
Δείτε αναλυτικά τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων που γεμίζουν καθημερινά
Το Furry Book Club τον Απρίλιο σε περιμένει στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου!
Με δωρεάν συμμετοχή για παιδιά και εφήβους
Street party με τον Nivo, κοκτέιλ, smash burgers και ανεβαστικά vibes, στην καρδιά της πόλης
Έρχεται ένα δυνατό street party στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας
Στη Λάρνακα θα στηθεί μία όμορφη πασχαλινή αγορά
Μια μέρα γεμάτη χαρά, διασκέδαση και πολλές λιχουδιές
Φτιάχνουμε φλαούνες, κουλούρια και αβκωτές με τη Χρύσω Λέφου και τις φουρνάρισσες της Επταγώνειας
Δημιουργούμε "Πασχαλινά Ζυμώματα" από την παραδοσιακή μας κουζίνα
Τη Δευτέρα του Πάσχα ανεβαίνουμε στο βουνό: Γιορτή στον Πρόδρομο με φαγητό, παιχνίδια και τόμπολα
Φέτος θα κάνουμε Πάσχα στο πιο ψηλό χωριό της Κύπρου
Τέσσερα υπαίθρια Βιβλιοπαζαράκια στο Σολώνειον
Βιβλία για μικρούς και μεγάλους, με έκπτωση μέχρι και 80%
Το εργαστήρι «(un)spelling» με τη Μύριαμ Γκατ στο Ξυδάδικο
Μέσα από μια διαδικασία «εκκένωσης» και επαναπροσέγγισης, οι συμμετέχοντες καλούνται να επαναδιαπραγματευτούν τη σχέση τους με τις λέξεις