29 February-2 March 2016
Live Music , Nightlife & Music

Κραουνάκης και Μάργαρης σε "Μυστική Συνάντηση"

Μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση, σε Λεμεσό, Λάρνακα και Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 23 Φεβρουαρίου 2016

Ένα ανατρεπτικό ρεσιτάλ του Παναγιώτη Μάργαρη και του Σταμάτη Κραουνάκη για κιθάρα και φωνή.

Ένα κονσέρτο για δύο, όπου ο Σταμάτης Κραουνάκης με τη συνοδεία της κιθάρας του εξαιρετικού σολίστα Παναγιώτη Μάργαρη, ερμηνεύει με μοναδικό τρόπο, αγαπημένα τραγούδια δικά του αλλά και άλλων σημαντικών δημιουργών.

Ακούγονται επίσης σόλο κομμάτια από τον Παναγιώτη Μάργαρη, ο οποίος ερμηνεύει δικές του συνθέσεις καθώς και των Ennio Morricone, Erik Satie, Enrique Granados, Rolling Stones, Sting, Queen κ.ά.

Αφορμή για την ξεχωριστή αυτή μουσική συνύπαρξη των δύο δημιουργών στάθηκε η συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη στο νέο άλμπουμ του Παναγιώτη Μάργαρη, με τον τίτλο “Με τη μαγεία της κιθάρας”, ερμηνεύοντας το ιστορικό τραγούδι του “Μαμά γερνάω” σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου, διασκευασμένο για φωνή και κιθάρα από τον Παναγιώτη Μάργαρη.

 

Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι μουσικοσυνθέτης, στιχουργός, ερμηνευτής, παραγωγός και συγγραφέας. Είναι απόφοιτος του τμήματος πολιτικών επιστημών του Παντείου. Σπούδασε μουσική και πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978, υπογράφοντας τη μουσική στον δίσκο Το σπίτι του Αγαμέμνονα. Ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει το ντεμπούτο του στο θέατρο, γράφοντας τη μουσική για την παράσταση Βαριέμαι. Το 1981 έκανε την πρώτη του μεγάλη συνεργασία, γράφοντας τη μουσική για τον δίσκο Σκουριασμένα χείλια που ερμήνευσε η Βίκυ Μοσχολιού.

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του υπήρξε η συνεργασία του με τη στιχουργό Λίνα Νικολακοπούλου. Καρπός της συνεργασίας τους είναι ο μεγαλύτερος όγκος του συνολικού του έργου, με πρώτη σημαντική στιγμή των δύο την κυκλοφορία του δίσκου Κυκλοφορώ κι οπλοφορώ (1985), με περισσότερες από 200.000 πωλήσεις.

Έκτοτε συνεργάστηκε με μια σειρά από μεγάλες φωνές του ελληνικού τραγουδιού: Ελένη Βιτάλη, Μανώλης Μητσιάς, Δήμητρα Γαλάνη, Τάνια Τσανακλίδου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Μακεδόνας, Δημήτρης Μπάσης, Στέλιος Διονυσίου κ.α. Έχει στο ενεργητικό του 60 προσωπικούς δίσκους και 20 συμμετοχές σε δίσκους άλλων καλλιτεχνών, έγραψε μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις, για κινηματογραφικές ταινίες αλλά και για τηλεοπτικές σειρές.

Το 1997 διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας ενώ την επόμενη χρονιά δημιούργησε μια μουσική ομάδα νέων καλλιτεχνών, τη Σπείρα Σπείρα, με την οποία έχει δώσει πολλές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Το 2000 βραβεύθηκε με κρατικό βραβείο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη μουσική του στην ταινία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αυτή η νύχτα μένει.

O Παναγιώτης Μάργαρης σπούδασε κλασική κιθάρα ενώ ασχολείται παράλληλα με τη σύνθεση και την ενορχήστρωση. Το 1999 ξεκίνησε να ηχογραφεί με τον Νότη Μαυρουδή τη δισκογραφική σειρά Café de l'art. Οι δίσκοι με τίτλο Café de l'art IV - Cinema και Café de l'art V - Τσιτσάνης – Βαμβακάρης, απέσπασαν το “Βραβείο Καλύτερου Ορχηστρικού Δίσκου της Χρονιάς” στα Μουσικά Βραβεία “Αρίων”, με τις συνολικές πωλήσεις της δισκογραφικής αυτής σειράς να έχουν ξεπεράσει τα 100.000 αντίτυπα.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 1500 συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ σημαντική στιγμή στην καριέρα του είναι η συμμετοχή του διάσημου κιθαριστή, Al Di Meola, στη δισκογραφική δουλειά με τίτλο Duende και η συνύπαρξή τους επί σκηνής.

Το 2011 συναντήθηκε με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα σε εμφανίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2013 κυκλοφόρησε η δισκογραφική του δουλειά Rock of my soul, όπου διασκεύασε και ερμήνευσε στην κιθάρα ιστορικά rock τραγούδια. Την επόμενη χρονιά παρουσίασε τον δίσκο αυτό σε όλη την Ελλάδα με ερμηνευτές τους Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Δήμητρα Παπίου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Ελένη Πέτα, Ελένη Δήμου, Θανάση Γκαïφύλλια κ.α.

Τον Δεκέμβριο του 2014 κυκλοφόρησε το άλμπουμ του Με τη μαγεία της κιθάρας, που περιλαμβάνει διασκευές του σε μουσικές από όλο τον κόσμο και σε έργα κλασικών συνθετών, καθώς και προσωπικές του συνθέσεις, με ερμηνευτές τους Σταμάτη Κραουνάκη, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μάρκο Κούμαρη και Γεωργία Νταγάκη. Το άλμπουμ παρέμεινε για εβδομάδες στο top5 των επίσημων charts της Ελλάδας.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close