Δημοσιεύτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2015
Οι Τρίτες του φθινοπώρου μπαίνουν δυναμικά στη νυχτερινή ατζέντα της πρωτεύουσας χάρη στη Λουβάνα Δίσκοι.
Από σήμερα Τρίτη 20 Οκτωβρίου και κάθε Τρίτη για έξι βδομάδες (μέχρι και τις 24 Νοεμβρίου) δύο σχήματα στη μουσική σκηνή του Εναλλάξ θα συνθέτουν το περιεχόμενο των live concerts που προτείνει η Λουβάνα Δίσκοι, προσφέροντας μια ουσιαστική πρόταση μουσικής απόλαυσης.
Στο σύνολο θα παρουσιαστούν 10 διαφορετικά γκρουπ!
Μπάντες με δική τους μουσική, με δισκογραφία, το προφίλ της σύγχρονης ντόπιας μουσικής δημιουργίας, προσκαλούνται από την Λουβάνα Δίσκοι στην μουσική σκηνή του Εναλλάξ στη Λευκωσία για μια σειρά από live sessions.
Στόχος της προσπάθειας αυτής σύμφωνα με τη "Λουβάνα Δίσκοι" είναι να δημιουργηθεί μια πλατφόρμα έκφρασης των ντόπιων συγκροτημάτων που αποτελούνται από υψηλής αισθητικής μουσικούς, οι οποίοι παρότι χτίζουν την προσωπική τους πορεία μέσα στην αφάνεια είναι αυτοί που τελικά συνθέτουν την δύναμη και την δυναμική της εγχώριας μουσικής δημιουργίας. Η παρουσία αυτών των γκρουπ στα φεστιβάλ Φέγγαρος, επιβεβαιώνει την ύπαρξη μιας εγχώριας μουσικής κοινότητας η οποία παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων μιας δισκογραφικής πορείας ή ενός χώρου έκφρασης, επιμένει να υποστηρίζει την μουσική δημιουργία, προτείνοντας μια άλλη αισθητική ποιότητα στα ακούσματα μας. Είναι αυτά τα συγκροτήματα που σήμερα αποτελούν ό,τι καλύτερο διαθέτει η μουσική σκηνή του νησιού και που εκπροσωπώντας το καθένα διαφορετικό στυλ μουσικής, από ροκ μέχρι και ηλεκτρονική, ανατρέπουν την «εντύπωση» ότι η ντόπια μουσική δημιουργικότητα έχει ελάχιστα να προσφέρει. Αντιθέτως η παρουσία τους επιβεβαιώνει πως επιβάλλεται να δημιουργείται συνεχώς χώρος έκφρασης για αυτούς τους φρέσκους και έμπειρους μουσικούς οι οποίοι «παλεύουν» για να μοιραστούν την «προσωπική» τους ιστορία με το κοινό, κόντρα στην στερεότυπη μουσική ψυχαγωγία.
Ανάμεσα σε άλλους θα εμφανιστούν οι J.Kriste, Master of Disguise, οι The Low Spark, οι Delirium Elephants οι Belua καθώς και μία από τις καλύτερες μπάντες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, οι The Cave Children, ενώ από την Ελλάδα θα ταξιδέψει και ο Moa Bones.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των AUTUMN TUESDAY LIVE SESSIONS έχει ως εξής:
Τρίτη 20 Οκτωβρίου
● J.Kriste, Master of Disguise
● Demetris Soteriou
[PSYCH ROCK / FOLK]
Τρίτη 27 Οκτωβρίου
● The Low Spark
● Moa Bones (GR)
[ALT. ROCK / FOLK BLUES]
Τρίτη 3 Νοεμβρίου
● Chris & Terry Drum Ensemble
● Pan
[ELECTRONIC / EXPERIMENTAL]
Τρίτη 10 Νοεμβρίου
●J.Kriste, Master of Disguise
● J.Forbes
[PSYCH ROCK / FOLK ROCK]
Τρίτη 17 Νοεμβρίου
● The Low Spark
● Delirium Elephants
[ALT. ROCK]
Τρίτη 24 Νοεμβρίου
●The Cave Children (GR)
● Belua
[PSYCH / POP ROCK]
Τα φθινοπωρινά αυτά live concerts ξεκινούν την Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 και θα συνεχιστούν κάθε Τρίτη μέχρι τις 24 Νοεμβρίου 2015. Το εισιτήριο για όλες τις συναυλίες θα είναι €8 εκτός στις 24 Νοεμβρίου που θα είναι €10. Θα υπάρχει και γενικό εισιτήριο για όλα (6) τα events προς €35.
Σχετικά
Ο Γιώργος Θεοφάνους έρχεται στο Olio για μια ξεχωριστή βραδιά
Ο αγαπημένος δημιουργός συναντά το κοινό της Λευκωσίας μαζί με τέσσερις ερμηνευτές.
Ζορμπαλά, Σαΐα και Διονυσίου σε τρεις βραδιές αφιερωμένες στο ελληνικό τραγούδι
Η «Διάσταση» παρουσιάζει τις «9 Μουσικές Εικόνες» σε Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα, με μουσική επιμέλεια Νεοκλή Νεοφυτίδη.
Το Quatuor Diotima γιορτάζει 30 χρόνια και επιστρέφει στη Λευκωσία
Το διακεκριμένο γαλλικό κουαρτέτο εγχόρδων συναντά ξανά το κυπριακό κοινό στις 30 Οκτωβρίου στο The Shoe Factory, με έργα Μπραμς, Μπετόβεν και Γιώργου Απέργη.
Ο Maurizio Mastrini παρουσιάζει το CAPELLI στο Κυπριακό Οινομουσείο
Ο Ιταλός πιανίστας και συνθέτης ερμηνεύει δικά του έργα στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών μουσικής δωματίου Commandaria Orchestra & Friends.
Η Camille έρχεται πρώτη φορά στην Κύπρο με μια «ερωτική επιστολή» γεμάτη τραγούδια
Από τη Sinéad O’Connor και τον David Bowie μέχρι τον Nick Cave, η Ιρλανδή περφόρμερ μεταμορφώνει αγαπημένα τραγούδια σε προσωπικές ιστορίες στο «Loveletter».
Bending Time: Η Λευκωσία γίνεται μουσική και εικόνα σε μια παράσταση που «κάμπτει» τον χρόνο
Οι Copper Curios και η εικαστικός Αυγή Σταύρου συναντιούνται στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας, συνδυάζοντας ακουστικά όργανα, ηλεκτρονικούς ήχους και εικόνες που δημιουργούνται ζωντανά.
Το κρητικό λαούτο συναντά το rock και το metal στη Λευκωσία
Το Ιδαίον Project παρουσιάζει για πρώτη φορά τις νέες του συνθέσεις, σε μια βραδιά που μοιράζεται με το Andreas Krambias Quintet στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
«Τούτες Ενεί»: Τρεις φωνές, χιούμορ και ανατροπές στο Downtown Live
Η Άντρεα Μαύρου, η Άννα Χρυσάνθου και η Νωαίνα επιστρέφουν στη σκηνή την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, με τραγούδια από τη δισκογραφία τους, απρόσμενα mashups και διάθεση για παιχνίδι.
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen στο φιλικόρνο και τον Μάριο Τακούσιη στο πιάνο, ο Κύπριος ουτίστας και συνθέτης δίνει ραντεβού την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου για μια βραδιά όπου οι μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου συναντούν τη σύγχρονη σύνθεση.
Το μεγαλύτερο Boiler House μέχρι σήμερα έρχεται τον Δεκέμβριο στην Αγία Νάπα
Δύο νύχτες, 20+ artists και πέντε Cyprus debuts
Andreas Krambias Quintet και Ιδαίον Project σε μια διπλή μουσική βραδιά στη Λευκωσία
Η παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου συναντά τον σύγχρονο ήχο και τον πειραματισμό στο Studio του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας.
Ο Γιάννης Κουτής παρουσιάζει το «Words of Silence» στο Κυπριακό Μουσείο
Μαζί με τον Markus Stockhausen και τον Μάριο Τακούσιη, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του ουτιού συναντά το κοινό στις 22 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας 2026.