Εκδρομές να πας , Guide

6 ξεχωριστές επιλογές για κάμπινγκ στην Κύπρο

Αυτό το καλοκαίρι πάρε την παρέα και ζήσε την απόλυτη περιπέτεια στην κυπριακή φύση

Δημοσιεύτηκε στις 06 Ιουλίου 2017

Με τις θερμοκρασίες να σκαρφαλώνουν όλο και πιο ψηλά, τα οικονομικά να στενεύουν όλο και πιο πολύ και τις επιλογές για διακοπές της τελευταίας στιγμής να είναι όλο και πιο λίγες, η ιδέα του κάμπινγκ έρχεται να μας "ξελασπώσει" αλλά και να μας οδηγήσει κοντά στη φύση εύκολα, γρήγορα, άνετα και το πιο σημαντικό οικονομικά.

Α και μη θεωρήσεις ότι πρέπει να ξεχάσεις όλες τις ανέσεις. Όχι, αφού στους πλείστους κατασκηνωτικούς χώρους που λειτουργούν στο νησί, θα βρεις όλα τα απαραίτητα για να περάσεις άνετες και ξέγνοιαστες διακοπές. Αρκεί βέβαια να έχεις καλή διάθεση!

Πιο κάτω θα βρεις 6 επιλογές για κάμπινγκ στην Κύπρο για να ξέρεις πού θα στήσεις σκηνή!

Κατασκηνωτικός χώρος Πόλης Χρυσοχούς


Πηγή φωτογραφίας: Panoramio

Ο κατασκηνωτικός χώρος της Πόλης Χρυσοχούς, με χωρητικότητα για 200 σκηνές, λειτουργεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβρη και βρίσκεται σε παραλία με άμμο, 800 μέτρα μακριά από το κέντρο της πόλης. Στο χώρο θα βρεις εκτός από τα απαραίτητα όπως τουαλέτες, ντουζιέρες και νεροχύτη, ένα σνακ μπαρ, καθώς και ένα μίνι μάρκετ το οποίο λειτουργεί μόνο Ιούλιο και Αύγουστο. Η παραλία διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες για ενοικίαση, καθώς και ναυαγοσώστη από τις 10.00 μέχρις τις 18.00.
Τηλέφωνο: 26815080.

 

Κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών

Ο κατασκηνωτικός χώρος Πλατανιών λειτουργεί από τον Μάϊο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και βρίσκεται στο δρόμο Κακοπετριάς-Τρόοδους, κοντά στον δασικό σταθμό Πλατανιών.Πρόκειται για ένα camping site με χωρητικότητα για 50 σκηνές και 56 τροχόσπιτα. Στον χώρο υπάρχουν δυο συγκροτήματα με τουαλέτες, ντους, ζεστό νερό και κουζίνα, τα οποία μπορούν να επισκέπτονται οι κατασκηνωτές.
Τηλέφωνο: 22608520.

Κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου στον Πρόδρομο


Πηγή φωτογραφίας: exodos.com.cy

Ο κατασκηνωτικός χώρος Καμπί του Καλογήρου, ο οποίος είναι γεμάτος με πεύκα και πλατάνια, βρίσκεται στον δρόμο Πρόδρομου-Πλατρών, ακριβώς απέναντι από τον εκδρομικό χώρο Καμπί του Καλογήρου και λειτουργεί από τον Ιούνιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Ο χώρος έχει χωρητικότητα 80 σκηνών ή τροχόσπιτων και είναι ιδανικός για τους «σκληρούς» κατασκηνωτές, αφού διαθέτει μόνο τα απαραίτητα, όπως τουαλέτες, ντους, ψησταριά και πόσιμο νερό. Δεν προσφέρεται χώρος για μαγείρεμα και για μπάνιο.
Τηλέφωνο: 25421422.

Κατασκηνωτικός χώρος Σταυρός της Ψώκας, Πάφος


Ο εκδρομικός χώρος στον Σταυρό της Ψώκας

Ο κατασκηνωτικός χώρος του Σταυρού της Ψώκας, βρίσκεται δίπλα από το δασικό σταθμό της περιοχής, σε υψόμετρο 900m και λειτουργεί ολόχρονα. Στο χώρο, θα βρεις τουαλέτες, ντους, ψησταριά και δυο μικρά μαγειρεία, ενώ στην περιοχή υπάρχει και ένα μικρό καφε-εστιατόριο. Εδώ υπάρχει χωρητικότητα για 60 αντίσκηνα ή τροχόσπιτα.
Τηλέφωνο: 26991858.

Feggari Camping, Πάφος


Πηγή φωτογραφίας: Cyprus Hihlights

Μια εξίσου καλή επιλογή για κάμπινγκ στην Κύπρο είναι να στήσεις τη σκηνή σου κάτω από το φεγγάρι και τα αστέρια του κατασκηνωτικού χώρου Feggari που βρίσκεται στην καρδιά του Κόλπων των Κοραλλίων, στην Πέγεια της Πάφου. Ο συγκεκριμένος κατασκηνωτικός χώρος είναι καλά οργανωμένος, αφού εκεί θα βρεις τουαλέτα, ντους, ζεστό νερό, ψησταριά, μικρή κουζίνα, ηλεκτρικό ρεύμα, μπαρ, εστιατόριο, ακόμα και wi-fi. Ο κατασκηνωτικός χώρος Feggari Camping λειτουργεί ολόχρονα και έχει χωρητικότητα για 47 σκηνές ή τροχόσπιτα.
Τηλέφωνο: 26621534.

Κατασκηνωτικός χώρος Κάλυμνος (Ακτή του Κυβερνήτη), Λεμεσός


Πηγή φωτογραφίας: Cyprus.com

Ο κατασκηνωτικός χώρος Κάλυμνος βρίσκεται στην Ακτή του Κυβερνήτη, στη Λεμεσό και αποτελεί τον μεγαλύτερο κατασκηνωτικό χώρο του νησιού. Εκεί θα βρεις τουαλέτα, ντους, ζεστό νερό, ψησταριά και μια μικρή κουζίνα. Τη σκηνή σου εκεί μπορείς να την στήσεις ολόχρονα, σε μια από τις 360 θέσεις που διαθέτει, τόσο για σκηνές όσο και για τροχόσπιτα.
Τηλέφωνο: 25632878.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close