Things to Do , Τα καλύτερα της Κύπρου

11 κυπριακά φεστιβάλ ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης

Και τιμούνται με το EFFE Label 2015-2016

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2015

Το Πρόγραμμα EFFE με αισθήματα περηφάνιας ανακοινώνει τα αποτελέσματα των καλύτερων φεστιβάλ της Ευρώπης, τα οποία τιμήθηκαν με το EFFE Label 2015-2016. Μέσα από μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης από την Εθνική Γνωμοδοτική Επιτροπή κάθε χώρας και έπειτα από τη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης, 761 φεστιβάλ από 31 χώρες, τώρα ανήκουν στην πρώτη γενιά των φεστιβάλ με EFFE Label. Όλα αυτά τα φεστιβάλ περιλαμβάνονται στην επίσημη ιστοσελίδα www.effe.eu. Ο ηλεκτρονικός οδηγός με τα εστιβάλ της Ευρώπης 2015-2016 (EFFE Festival Quide) θα είναι έτοιμος στις αρχές του καλοκαιριού.

 

Το Πρόγραμμα EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe, μια πρωτοβουλία του European Festivals Association (EFA) αποτελεί μια πολιτιστική πύλη που προσφέρει τον χώρο σε πολίτες και επαγγελματίες, για να ανακαλύψουν τα Ευρωπαϊκά φεστιβάλ και να εμπλακούν σε αυτή την Ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Είναι μια νέα διεθνής πλατφόρμα η οποία συνδέει μεταξύ τους τα φεστιβάλ με ουσιαστική δέσμευση στις τέχνες, τις κοινότητές τους και τα Ευρωπαϊκά ιδεώδη. Πρωτίστως το EFFE αναγνωρίζει το αριστεύειν στο καθημερινό έργο αυτών των φεστιβάλ σε τοπικό επίπεδο σε όλη την Ευρώπη.

 

Εκατοντάδες φεστιβάλ ανταποκρίθηκαν υποβάλλοντας αίτηση στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε το EFFE Label 2015-16, το καλοκαίρι του 2014, για να αναδείξουν την αφοσίωσή τους στα τρία κριτήρια που ζητούσε το πρόγραμμα: καλλιτεχνική δέσμευση, ενεργό συμμετοχή των φεστιβάλ στις κοινότητές τους και μια Ευρωπαϊκή και διεθνή θεώρηση. Τα μέλη της Εθνικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής κάθε χώρας επιλέγηκαν από τα εθνικά κομβικά σημεία του προγράμματος και βαθμολόγησαν τις αιτήσεις, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα στη Διεθνή Επιτροπή Αξιολόγησης, η οποία απένειμε το EFFE Label στα τιμώμενα φεστιβάλ τον Μάιο 2015.
 

 

Για την απόκτηση του EFFE Label υπέβαλαν αίτηση 21 φεστιβάλ που διοργανώνονται στην Κύπρο και τα 11 εξ αυτών τιμήθηκαν με το EFFE Label 2015-2016:

- Countryside Animafest Cyprus – Views of the World │Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων Υπαίθρου – Όψεις του Κόσμου

·Cyprus Film Days – International Film Festival│Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Kινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος

·Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF)

·Cyprus Rialto World Music Festival

·International Festival of Ancient Greek Drama│Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος)

·International Motion Festival, Cyprus

·KYPRIA International Festival│Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ

·Larnaka Festival│Φεστιβάλ Λάρνακας

·Lofou August Festival

·The Afro Banana Republic Festival

·The International Short Film Festival of Cyprus│Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου

 

Όλα τα υπόλοιπα Φεστιβάλ της Κύπρου, είτε έχουν υποβάλει αίτηση και δεν έχουν περιληφθεί στο παρόν στάδιο, είτε δεν έχουν υποβάλει αίτηση, θα έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν το EFFE Label στην επόμενη φάση του προγράμματος.

Το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, το Κομβικό Σημείο του προγράμματος στην Κύπρο, συγχαίρει τα κυπριακά πολιτιστικά Φεστιβάλ που έλαβαν το EFFE Label 2015-2016 και ευχαριστεί όλους όσους ενεπλάκησαν σε αυτή τη φιλόδοξη προσπάθεια.

 

Στις 2 Ιουλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή απονομής των EFFE Label στο Αρχαίο Ωδείο Πάφου.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close