Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2015
Η Cate Blanchett είναι μια ηθοποιός με τεράστια ερμηνευτική γκάμα, που μπορεί να φέρει σε πέρας οποιοδήποτε ρόλο της ζητηθεί. Σε σκηνοθεσία Kenneth Branagh, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός από την Αυστραλία υποδύεται αυτή τη φορά τη σαγηνευτική (αλλά μοχθηρή και άκαρδη) μητριά της Σταχτοπούτας, στη νέα μεταφορά του κλασικού παραμυθιού από την Disney.
Στον ομώνυμο ρόλο συναντούμε την ανερχόμενη ηθοποιό Lily James (ένα ρόλο που απέρριψε αρχικά η Emma Watson), το γοητευτικό πρίγκιπα υποδύεται ο Richard Madden -ο οποίος έγινε ευρύτερα γνωστός ως ‘Robb Stark’ μέσα από το ‘Game of Thrones’-, ενώ η σύζυγος του Tim Burton, Helena Bonham Carter, υποδύεται την καλή νεράιδα-νονά της!
Η νεαρή Ella (Lily James) έχει μόλις χάσει τη μητέρα της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα στηρίξει τον αγαπημένο της πατέρα στην απόφασή του να ξαναπαντρευτεί. Η ίδια καλωσορίζει τη μητριά της (Cate Blanchett) και τις κόρες της Anastasia (Holliday Grainger) και Drisella (Sophie McShera) στο πατρικό της, αλλά μετά το θάνατο του πατέρα της, καταλήγει στο έλεος μιας ζηλόφθονης και άκαρδης νέας οικογένειας.
Υποβαθμίζεται σε υπηρέτρια καλυμμένη με στάχτες, εξ ου και η περιφρονητική προσφώνηση ‘Σταχτοπούτα’. Δεν παρασύρεται όμως από την απόγνωση, ούτε απεχθάνεται αυτούς που την κακομεταχειρίζονται. Παράλληλα γνωρίζει τον όμορφο πρίγκιπα Kit (Richard Madden) μέσα στο δάσος. Η τύχη της μοιάζει να αλλάζει όταν το Παλάτι στέλνει σε όλες τις ανύπαντρες κοπέλες μία πρόσκληση για το χορό, όμως η μητριά της, της απαγορεύει να πάει. Την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται μια καλόψυχη ζητιάνα (Helena Bonham Carter), η οποία με μία κολοκύθα και μερικά ποντίκια, θα αλλάξει τη ζωή της Σταχτοπούτας για πάντα...
H ταινία θα προβληθεί τόσο στα αγγλικά με ελληνικούς υποτίτλους, όσο και μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
-
Ρίο 1-6 Λεμεσός
22 Μαΐου - 28 Μαΐου 2015
Σχετικά
Η Charli XCX στην επόμενη ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο
Η ποπ σταρ εντάσσεται στο καστ του «What Happens at Night», ενός γοτθικού ψυχολογικού θρίλερ με πρωταγωνιστές τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο και την Τζένιφερ Λόρενς.
Τα γυρίσματα του «Heat 2» μεταφέρονται για το 2027
Ο Μάικλ Μαν καθυστερεί την έναρξη της παραγωγής του πολυαναμενόμενου σίκουελ, το οποίο φιλοδοξεί να επιστρέψει στον κόσμο του «Heat» με ένα εντυπωσιακό καστ και προϋπολογισμό 165 εκατομμυρίων δολαρίων.
Στην τελική ευθεία για τον νέο Τζέιμς Μποντ: Τέσσερις ηθοποιοί διεκδικούν τον ρόλο
Αν και το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την οριστική απόφαση δεν έχει γίνει γνωστό, δεν αποκλείεται οι επίσημες ανακοινώσεις να γίνουν πριν από το τέλος του έτους
Γκουίνεθ Πάλτροου: Επιστρέφει στη μικρή οθόνη με μια ιστορία για την απώλεια και την εκδίκηση
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά «The Apology» του Netflix, σε σκηνοθεσία Τόμας Βίντερμπεργκ.
Οι 3 νέες ταινίες που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στο σινεμά
Οι κινηματογραφικές πρεμιέρες της εβδομάδας δίνουν αφορμή για μια έξοδο μπροστά στη μεγάλη οθόνη.
Οι Μπρένταν Φρέιζερ και Ρέιτσελ Βάις επιστρέφουν με το «The Mummy: The Book of the Dead»
Η τέταρτη ταινία του franchise αποκτά επίσημο τίτλο και προγραμματίζεται για τις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2027, με το αρχικό πρωταγωνιστικό δίδυμο να επιστρέφει για πρώτη φορά μαζί μετά δεκαέξι χρόνια.
Το «Hold Onto Me» της Μυρσίνης Αριστείδου στη Shortlist των European Film Awards 2027
Μια ακόμη σημαντική διεθνής διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, με την ταινία να συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη.
Ο Πολ Βερχόφεν στο πλευρό του Τζέιμς Γουάν για τη νέα σειρά «RoboCop»
O Ολλανδός δημιουργός επιστρέφει στο σύμπαν του «RoboCop» συμμετέχοντας στη νέα τηλεοπτική εκδοχή που ετοιμάζει ο Τζέιμς Γουάν για το Amazon Prime.
Ο Αλ Πατσίνο θα τιμηθεί με το Βραβείο Συνολικής Προσφοράς του Σωματείου Αμερικανών Ηθοποιών
Αποτελεί τιμή για εμένα η αναγνώριση από το SAG-AFTRA, καθώς γιορτάζει την πορεία μου, σχολίασε ο 86χρονος ηθοποιός
Beatles: Τέσσερις ταινίες σε τέσσερις εβδομάδες – Το «κινηματογραφικό γεγονός» του Σαμ Μέντες
Κάθε ταινία προορίζεται να λειτουργεί αυτόνομα, αφηγούμενη την ιστορία ενός από τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος. Ποια θα είναι η σειρά κυκλοφορίας.
Έξι νέες ταινίες μάς δίνουν ραντεβού στο σινεμά αυτή την εβδομάδα
Από τις μάχες του «Street Fighter» και την αγωνία του «Whalefall» μέχρι την ελληνική κωμωδία «Η Βαλίτσα», όσα θα δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.