Guide , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Βόλτα στο πάρκο!

Περπάτησε σε μερικά απ’ τα πιο όμορφα πάρκα του νησιού μας!

Δημοσιεύτηκε στις 07 Μαρτίου 2015

Με την είσοδο της άνοιξης, μια καθόλου ανεξήγητη ανάγκη για να βγεις απ’ τους τέσσερις τοίχους, όσο και να πεις σε διακατέχει και η Κύπρος προσφέρεται γι’ αυτο. Αν και θα σου φανεί δύσκολο να το πιστέψεις, το νησί μας έχει πολλές επιλογές για όσους απολαμβάνουν το περπάτημα και τη περιήγηση. To Check In σου παρουσιάζει κάποια απ' τα ομορφότερα κυπριακά πάρκα!

Λευκωσία

Γραμμικό Πάρκο Καϊμακλίου, Λευκωσία 

Στο Καϊμακλί, σε μια έκταση πλάτους 20-35 μέτρων και μήκους πέραν του ενός χιλιομέτρου, στο χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, έχει δημιουργηθεί το Γραμμικό Πάρκο. Ιδανικό για περπάτημα και χαλάρωση. 

Δημόσιος Κήπος Λευκωσίας, Λευκωσία

Δίπλα στο κτίριο της Βουλής, και πίσω από το Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας -μεταξύ των λεωφόρων Νεχρού, Μουσείου και της οδού Κινύρα-, βρίσκεται ο Δημόσιος Κήπος της πρωτεύουσας. Μπορείς να τον επισκεφτείς οποτεδήποτε και να απολαύσεις περπάτημα, τόσο εσύ όσο και τα παιδιά. 

Τάφρος Πύλης Αμμοχώστου, Λευκωσία 

Βρίσκεται ανατολικά της Πύλης Αμμοχώστου, παρά τη Λεωφ. Σαλαμίνος και κάτω από τους προμαχώνες Ποδοκάταρο και Κωστάντζα. Μπορείς να περπατήσεις, να τρέξεις και να απολαύσεις στο κέντρο της πόλης έναν υπέροχο χώρο. 

Πάρκο Ακροπόλεως, Λευκωσία
Το Πάρκο Ακροπόλεως είναι ιδανικός χώρος για να περπατήσεις, να κάνεις τη βόλτα σου, να περάσεις όμορφα με τα παιδιά και τα κατοικίδιά σου. Στο πάρκο λειτουργεί επίσης καφετερία και περίπτερο, ενώ στην παιδική χαρά και στο γήπεδο μπάσκετ μπορείς με τα παιδιά να διασκεδάσεις και να ενισχύσεις το καρδιοαναπνευστικό σου! 

Πάρκο Αθαλάσσας, Λευκωσία
Ανάμεσα σε Αγλαντζιά, Στρόβολο και Λατσιά, βρίσκεται το πάρκο Αθαλάσσας. Σε αυτό υπάρχουν εκδρομικοί χώροι, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι, γήπεδα, Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, παρατηρητήριο πουλιών στο Φράγμα Αθαλάσσας, μονοπάτι για σκύλους κ.ά. Πληρ. 22403704.

Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, Λευκωσία
Το Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου, δημιουργήθηκε το 2002 και είναι ένας πεζόδρομος μήκους 14 χλμ. που εκτείνεται κατά κύριο λόγο στους δήμους Λακατάμιας, Στροβόλου και Λευκωσίας. Με ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, το πάρκο αποτελεί εξαιρετικό χώρο για περπάτημα. 

Κήποι Μετοχίου Κύκκου, Λευκωσία

Eίναι ένας πολύ φροντισμένος και όμορφος χώρος για μικρούς και μεγάλους. 

 

Λεμεσός

Εθνικό Δασικό Πάρκο Πολεμιδιών

Σαν δάσος μέσα στην πόλη, η περιήγηση σου σε αυτό σου ανοίγει την ψυχή και σε χαλαρώνει όσο τίποτε άλλο!

Δασούδι

Ένας πνεύμονας πρασίνου στη μέση περίπου της παραλιακής της Λεμεσού, εκτείνεται από το Crowne Plaza μέχρι και τον Ναυτικό Όμιλο Λεμεσού. 

Ζωολογικός Κήπος Λεμεσού. 

Πριν λίγα χρόνια, ο ιστορικός κήπος ανακατασκευάστηκε πλήρως κι έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο περιβάλλον για τον επισκέπτη, ενώ στον χώρο υπάρχει και εκπαιδευτικό κέντρο. 

Γραμμικό πάρκο “Βαθκεία”

Ένα μεγαλεπίβολο έργο, ανάσα πρασίνου για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας στην Μέσα Γειτονιά, στον ποταμό “Βαθκειά”, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Το πάρκο εκτείνεται μέχρι τη θάλασσα, παρά το ξενοδοχείο “Crowne Plaza” και καλύπτεια μια απόσταση περί των 4km.

Γραμμικό πάρκο “Γαρύλλη”

Μόνο η δεντροφύτευση απέμεινε στο νέο γραμμικό πάρκο της Λεμεσού που διασχιζει κατα μήκος τον ποταμό Γαρύλλη, από την περιοχή του Αγίου Αντωνίου μέχρι και τα Πολεμίδια.

 

Λάρνακα

Πάρκο Καμήλων

Βρίσκεται στην περιοχή του Μαζωτού, θα ξεχάσεις προς στιγμήν πως βρίσκεσαι στην Κύπρο και θα ταξιδέψεις προς νοτιότερα του πλανήτη! Ένας χώρος αναψυχής που πρέπει να επισκεφθείς!

 

Πάφος

Παραλία Κάτω Πάφου

‘Ενας πανέμορφα πεζοδρομημένος χώρος με θέα τη θάλασσα, δίνει ανάσα ζωής και ευεξίας για τους οδειπόρους και τους επισκέπτες. 

Αρχαιολογικό Πάρκο, Κάτω Πάφος

Bρίσκεται κοντά στο Κάστρο της Πάφου. Είναι ιδανικό για περπάτημα. 

Πρωταράς

Πεζόδρομος Πρωταρά

Από την περιοχή Περνέρας μέχρι και το Fig Tree, η διαδρομή, σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, είναι μαγευτική. Το deck, τα παγκάκια, τα στέγαστρα αλλά κυρίως η θέα, σε κάνουν να θέλεις να το επισκέπτεσαι καθημερινά. 

 

M’ ένα ποδήλατο

Σε όλα τα πάρκα της Κύπρου υπάρχει σήμανση όπου οι επισκέπτες ενημερώνονται αν η χρήση του ποδηλάτου επιτρέπεται. Τήρησε αυτούς τους κανόνες και απόλαυσε τη βόλτα σου, ακριβώς όπως δικαιούνται να απολαύσουν τη δική τους και οι πεζοπόροι. Αν δεν έχεις ποδήλατο μπορείς σε όλες τις πόλεις της Κύπρου να νοικιάσεις ένα, από τις υπηρεσίες αυτόματης εκμίσθωσης ποδηλάτων. 

 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close