22 October 2014
Live Music , Nightlife & Music

Βραδιά τζαζ μουσικής

Στο The Shoe Factory, με το Τρίο Kathrin Pechlof

Δημοσιεύτηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος και το Ινστιτούτο Γκαίτε Κύπρου παρουσιάζουν μια συναυλία με το Τρίο Kathrin Pechlof,  στο The Shoe Factory, στη Λευκωσία.

 

Το Τρίο, το οποίο αποτελείται από την Kathrin Pechlof (άρπα), τον διάσημο σαξοφωνίστα Christian Weidner και τον νικητή του WDR Jazz Prize Robert Landfermann (κοντραμπάσο), έχει διακριθεί διεθνώς για τη μοναδική μουσική του γλώσσα: ένα εξαιρετικά προσωπικό είδος τζαζ δωματίου, οικείο μα ταυτόχρονα συναρπαστικό, σύγχρονο αλλά παράλληλα αφηγηματικό, πάντα πλούσιο σε λυρικούς υπαινιγμούς.

 

Kathrin Pechlof Trio
Η γεννημένη στο Μόναχο αρπίστρια Kathrin Pechlof σπούδασε άρπα στο Κονσερβατόριο του Μονάχου, και σύνθεση τζαζ στην Κολωνία. Ακολούθως, εμφανίσθηκε ως σολίστ σε συναυλίες, και συνέπραξε με πολλά γνωστά σχήματα μουσικής δωματίου και ορχήστρες. Παρά την κλασική εκπαίδευση και καταβολές της, η Pechlof κατευθύνθηκε σταδιακά προς το χώρο της τζαζ, κι εμφανίσθηκε με σχήματα αβάν-γκαρντ όπως το Σεξτέτο Wanja Slavin και η Ορχήστρα Cosmic Groove, και διεθνούς φήμης ορχήστρες όπως η Andromeda Mega Express. Η έμφυτη ανάγκη της να ασχοληθεί με τη σύγχρονη τζαζ δωματίου, η οποία της προσφέρει αμέτρητες δυνατότητες αυτοσχεδιασμού, την οδήγησε στη δημιουργία των δικών της μουσικών σχημάτων –ενός σεξτέτου, και του Kathrin Pechlof Trio, το οποίο σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα σχήματα μουσικής τζαζ στην Ευρώπη και έχει εμφανισθεί σε πολλά φεστιβάλ ανά το παγκόσμιο. Το Τρίο, που εκτός από την Pechlof περιλαμβάνει τους Christian Weidner (σαξόφωνο) και Robert Landfermann (κοντραμπάσο), έχει διακριθεί διεθνώς για τη μοναδική μουσική του γλώσσα: ένα εξαιρετικά προσωπικό είδος τζαζ δωματίου, οικείο μα ταυτόχρονα συναρπαστικό, σύγχρονο αλλά παράλληλα αφηγηματικό, πάντα πλούσιο σε λυρικούς υπαινιγμούς.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €15 / €10 Μέλη του Ιδρύματος Φάρος, Συνταξιούχοι, Φοιτητές. Για περισσότερες πληροφορίες: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος www.pharosartsfoundation.org και στο τηλέφωνο 22663871.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close